Oosterse Papaja salade – Green Papaya Salad of Som Tam

Oosterse Papaja salade,

Deze salade van groene papaja leerde ik kennen tijdens een blogtrip in Vietnam. S’avond werden we verwacht in het “Resort Mekong Riverside”. Heel de tafel werd vol gezet met verschillende specialiteiten, waaronder deze heerlijke salade. Zo lekker dat ik deze papaja salade de dag nadien opnieuw bestelde als lunch aan het zwembad.

Oorspronkelijk komt deze salade uit het Noordoosten van Thailand. De salade bestaat uit onrijpe papaja, rietsuiker, vissaus en limoensap. Krokant, pittig, zoet, fris en gezond. Deze groene papaja’s kan je kopen in een Toko. Indien je geen Aziatische supermarkt in je buurt hebt kies dan voor een zo onrijp mogelijke papaja.

Papaja salade 4

Nodig:

  • 1 groene papaja
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el rietsuiker
  • 3 el vissaus
  • 2 el limoensap
  • 2 el pinda’s
  • 1 el geraspte kokos
  • koriander
  • 1 kl fijngesneden rode peper

 

Doen:

  1. Hak de pinda’s grof, rooster deze in een pan zonder vetstof
  2. Schil de papaja met een dunschiller
  3. Snij het vruchtvlees in dunne reepjes
  4. De zwarte zaadjes die in het midden zitten, gebruiken we niet
  5. Pel de knoflook en plet deze met de rode peper in een vijzel
  6. Voeg de suiker, de vissaus en het citroensap toe en roer alles door elkaar
  7. Meng de dressing onder de slieren papaja
  8. Schik de slieren op verschillende borden
  9. Werk af met blaadjes koriander, geroosterde pinda’s en geraspte kokos

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *