Nginious Smoked & Salted gin – Hummus van zoete aardappel

Nginious Smoked & Salted gin - Hummus van zoete aardappel

Share This:

GinTonic: Nginious Smoked & Salted Gin – Indi tonic – Tijm

Nginious Smoked & Salted Gin is een Zwitserse gin die in kleine batchen van 100 liter wordt gedistilleerd. Deze gelimiteerde gin wordt slechts één keer per jaar gemaakt in oplages van 3000 flessen. Wat echter het speciale ingrediënt is in deze limited edition gin zijn de koud gerookte kastanjes. Ze werden gedurende 40 uur intens gerookt en daarna gebruikt om deze gin zijn typisch rokerig karakter te geven.

Na de finale blend, wordt aan deze unieke gin nog gerookt steenzout uit de Zwitserse Alpen toegevoegd. Het eindresultaat is een sublieme, unieke gin zoals geen ander.  De speciale fles werd afgewerkt met een laagje fineerhout.

Nginious Smoked & Salted gin

Foodpairing: Naanbrood – Hummus van zoete aardappel met granaatappel, koriander en pompoenpitten

De Nginious Smoked & Salted Gin is ook heel lekker in een cocktail met gingerbeer, maar voor deze foodpairing ging in aan de slag met Indi tonic. We spelen vooral met de smaken en texturen. Lang heb ik getwijfeld om iets gerookt toe te voegen, maar dit zou teveel worden. We houden het bij vers gegrild naanbrood met hummus van gepofte zoete aardappel met granaatappel, koriander en geroosterde pompoenpitten

Nodig:

Naanbrood:

  • 250 g bloem
  • 150 g lauw water
  • 1 tl zout
  • 1 tl Za’atar
  • 1/2 zakje droge gist
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 takje tijm

 

Humus:

  • 1 zoete aardappel (ongeveer 200g)
  • 1 blik kikkererwten
  • Za’atar
  • 1 teentje knolfook
  • 1 el tahini (sesampasta)
  • granaatappel
  • 1 kl komijnpoeder
  • koriander
  • pompoenpitten

 

Doen:

Naanbrood:

  1. Meng de gist met het lauwe water. Stort de bloem uit op het werkblad, maak een kuiltje in het midden.
  2. Voeg de za’atar, tijm en het zout toe. Giet het lauw water met gist in het kuiltje.
  3. Kneed enkele minuten tot een stevig elastisch deeg.
  4. Maak een bolletje van het deeg en laat het een half uur rijzen onder een vel plastic folie.
  5. Verdeel het gerezen deeg in drie kleinere porties.
  6. Strooi wat bloem over het werkblad, zodat het deeg niet te hard kleeft.
  7. Rol de stukken zo dun mogelijk uit. Warm een grill of antikleefpan op tot die super heet is.
  8. Bak het brood tot het licht gekleurd is. Draai om en bak nog een beetje verder

 

Hummus:

  1. Prik de zoete aardappel in met een mes
  2. Rooster deze gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
  3. Laat de zoete aardappel even afkoelen, verwijder de schil
  4. Neem gelijke delen zoete aardappel en kikkererwten
  5. Voeg look, Za’atar, komijn, tahini, peper, zout en olijfolie toe
  6. Mix de hummus, er mag gerust nog een beetje structuur in zitten
  7. Proef en breng eventueel nog verder op smaak
  8. Verdeel de hummus over een diep bord, giet er nog een beetje olijfolie over
  9. Werk de hummus af met pitten van granaatappel, geroosterde pompoenpitten, blaadjes koriander
  10. Geniet met een originele gin tonic

Nginious Smoked & Salted gin 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *