Allerlei, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Naanbrood

Print Friendly, PDF & Email

De naan is het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. In sommige talen wordt het nan genoemd, de Birmese naam is nanpya. Naanbrood is erg lekker als bijgerecht of te gebruiken als dip brood bij tapenades, hummus, …..

Recept voor  3 broden van 150 gram

Ingrediënten:

  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 75 g yoghurt
  • 5 g zout
  • 4 g droge gist
  • 1 tl suiker
  • 50 ml melk
  • 50 ml  water

Werkwijze:

  • Maak een egaal deeg van deze ingrediënten
  • Kneed nog even verder zodat het deeg mooi soepel ik
  • Laat dit 10 minuten rusten op een warme plek
  • Kneed het deeg terug 5 minuten
  • Verdeel het in 3 delen
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 0.5 cm
  • Laat het terug 15 minuten rusten, warm ondertussen de oven op tot 180 á 200 graden
  • Plaats de broden voor 5 minuten in de oven
  • Draai de broden om zodat ze ondersteboven liggen en plaats ze terug voor 5 minuten in de oven
  • Op het einde kan je even de grill opzetten voor een mooiere kleur

Variant: Wil je een naanbrood met extra kruiden, dan kan je deze vanaf het begin toevoegen aan het deeg. Voor typische smaken, kies dan voor sesamzaad, koriander, knoflook of komijn

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *