Musa Lova gin – Chips van banaan – Guacamole

GinTonic: Musa Lova gin – zeste limoen, 3 jeneverbessen – Premium tonic
Foodpairing: Chips van gedroogde banaan – Guacamole

Musa Lova gin is een klassieke gin op basis van graanalcohol. Alles draait bij Musa Lova rond bananen. Ook in deze gin kan u een toets van bananen herkennen, zowel in de geur als in de smaak. De Musa Lova is bovendien niet zomaar een lekkernij, er wordt ook gedacht aan de mensen in het Zuiden voor wie bananen levensnoodzakelijk voedsel zijn. Een deel van de opbrengst wordt immers geschonken aan het bananenproject van prof. Swennen in Congo: Project Kisangani.

Foodpairing: Hiervoor gaan we natuurlijk aan de slag met banaan. Mijn eerste test was een dessert op basis van banaan en pastinaak. Een super lekker dessert, maar de match met de gin tonic was er niet. Daarna ging ik verder opzoek naar speelse smaken en een hartiger gerecht. Deze bananenchips met guacamole is een verrassende combinatie en overheerlijk bij deze lekkere gin tonic.

Musa ginNodig: 

Bananenchips:

  • 2 bananen
  • sap van 1/2 citroen
  • olijfolie

Guacamole:

  • 1 avocado
  • olijfolie
  • rasp en sap van 1/2 limoen
  • 1 tl witte wijn azijn
  • snuifje suiker
  • peper en zout
  • koriander
  • rode peper

Doen:

Chips van banaan:

  1. Verwijder de schil van de banaan, snij de banaan in plakjes van 0.5 cm
  2. Leg de plakjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier
  3. Meng het citroensap met een beetje olijfolie
  4. Borstel dit een beetje over de plakjes banaan zodat ze niet te hard verkleuren
  5. Droog deze plakjes gedurende 2 uur op 95 graden in de oven
  6. Wil je echt een krokante versie dan kan je de plakjes nog 20 seconden frituren op 175 graden

Guacamole:

  1. Schil de avocado, verwijder de pit
  2. Doe de 2 helften van de avocado samen met suiker, peper, zout, olijfolie en azijn in een mengkom
  3. Voeg zeste en sap van limoen, fijngesneden rode peper en koriander toe
  4. Plet de avocado met een vork
  5. Breng goed op smaak met peper en zout

Musa0

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *