Hoofdgerechten

Macaroni met tonijn en courgette

Print Friendly, PDF & Email

Dit recept is een heerlijke variant op de macaroni met ham en kaas. Met enkele kleine veranderingen in het recept bekom je een heel ander gerecht.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

De kaassaus

  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 1 eidooier
  • 4 dl melk
  • 200 gr Emmental
  • peper en zout
  • 1 citroen

Groenten en afwerking

  • 1 courgette
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1/2 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 blik tonijn (185/140gr)
  • 200 gr macaroni, (Soubry)

Werkwijze:

  1. Snij de courgette in blokjes
  2. Stoof de courgette , ui en knoflook aan in een beetje olijfolie
  3. Laat de tonijn uitlekken en voeg deze toe aan de groenten

Maak nu de kaassaus:

  1. Smelt de boter in een kookpot, als deze gesmolten is voeg je de bloem toe
  2. Roer goed met een houten lepel totdat je een homogene massa hebt
  3. Stoof dit even zachtjes aan op het vuur (zo verdwijnt de bloem-smaak)
  4. Voeg af het vuur de melk toe, en breng terug aan de kook (gebruik nu een garde)
  5. Laat de saus even pruttelen, en zet daarna het vuur uit
  6. Voeg 100 gr gemalen kaas toe (de overschot bewaar je om te gratineren)
  7. Voeg 1 eigeel toe  en meng dit goed onder de saus
  8. Breng  de saus  op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroensap
  9. Kook de pasta beet-gaar in gezouten water
  10. Giet de pasta af
  11. Meng de pasta met de mix van tonijn en courgette en de kaassaus
  12. Giet deze massa in een ruime ovenschotel
  13. Strooi de overschot van de gemalen kaas erover
  14. Zet dit nog een 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  15. Voor een mooi korstje zet je op het einde even de grill op

Naar een recept van Jeroen Meus.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *