Hoofdgerechten, Recepten

Lamsballetjes met pasta pesto van courgetteslierten

Print Friendly, PDF & Email

Die Spirelli spiraalsnijder heeft eerst wel een tijdje in de kast geleden voordat hij was ingeburgerd in onze keuken. Één van mijn eerste recepten hiermee was deze Ragout met spaghetti van courgette à la Pascale Naessens. Hierna bleef ik regelmatig pasta vervangen door deze slieren van courgette. Heerlijk!! Ook deze lamsballetjes met pasta pesto van courgette waren een succes. Eenvoudig en best gezond, daar doen we het voor.

Courgette en lamsballetjes2

Nodig voor 2 personen:

  • 3 courgette
  • 300 g lamsgehakt
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 bussel basilicum
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 dl olijfolie
  • 1 ei
  • peper en zout

Doen:

  1. Maak eerste de pesto door basilicum, pijnboompitten, 50 g Parmezaanse kaas en olijfolie fijn te malen in de vijzel of blender
  2. Meng het lamsgehakt met ui, knoflook, ei en 25 g Parmezaanse kaas. Breng goed op smaak met peper en zout
  3. Draai slierten van de courgette door de spiraal snijder, leg de slierten in een ovenschaal.
  4. Giet er een flinke scheut olijfolie bij, kruid met peper en een beetje zout en dek af met aluminiumfolie
  5. Plaats de schaal 15 minuten in de oven op 180 °C.
  6. Rol balletjes van het lamsgehakt, bak deze rondom goudbruin
  7. Plaats deze 10 minuten in de oven
  8. Haal de courgetteslieren uit de oven en meng hier de verse pesto onder
  9. Serveer slierten met lamsballetjes, werk af met enkele blaadjes basilicum en schilfers Parmezaanse kaas

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Milea zegt:

    Is deze recept met kalfsgehakt te combineren?

    1. kriskookt zegt:

      Ja hoor. Kan je zeker eens proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *