Restaurant belevingen

La Barrière de Transinne – Paul Fourier

Print Friendly, PDF & Email

Diner 11/07/2014

Het hotel-restaurant La Barrière in Transinne heropende 1 juli 2014. Dit volledig gerenoveerde restaurant biedt een elegante en verfijnde keuken bereid door Paul Fourier. Geniet hier van de rustieke sfeer, de authentieke gerechten, en de Ardense gastvrijheid. Paul serveert hier een inventieve keuken, Belgische klassiekers vermengd met zijn ervaringen van over de Atlantische oceaan, dit met naleving van de seizoenen.


Paul Fourier heeft al een serieuze culinaire achtergrond. Hij studeerde af een de Hotelschool Ter Groene Poorte. Werkte in Het Koninklijk Paleis in Brussel, Château d’Hassonville in Marche-en-Famenne, verhuisde naar Washington waar hij twee jaar als hoofd van de Belgische ambassade in de Verenigde Staten werkte. Na meer dan 10 jaar in de keuken van Gourmandine (Nassogne), was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Prachtige “Ben Martin” keuken

 

Hapjes: Tomaat mozzarella / Salade van avocado & maatjes
 
Reuze garnalen, salade van courgette met ansjovis en pijnboompitten en een pittige vinaigrette met paprika
Smaken van koriander en citroengras maken hier een verrassend gerecht van
 
Moelleux van Schotse zalm met crème van bloemkool, gerookte paling en knoflook croutons
Perfect rosé gegaarde zalm, de gerookte paling geeft hier een heerlijke touch aan
 
Eendenborst geroosterd met nougat, met zwarte peper gegaarde abrikozen en jus met Xérès azijn
Dit gerecht past niet in het rijtje. De eend is perfect gebakken en super van kwaliteit, maar de samenstelling van dit gerecht was niet meteen onze smaak.
 
Frambozen met citrus, verse munt en pistache geserveerd met vers ijs van Bourbon vanille
Met dit eenvoudige maar uitmuntende dessert vergeten we al snel het hoofdgerecht

 

Bij de koffie
Wij bezochten dit restaurant 10 dagen na de opening. Hier was totaal niets van de merken. Wij werden bediend door een perfect op elkaar afgestemde bediening. De gerechten kwamen met een aangenaam tempo uit de keuken. Wij zijn benieuwd naar de noteringen in de culinaire gidsen volgend jaar. Gault Millau, Michelin en de Bistronomie gids worden volgens mij één pagina dikker.

Het hotel-restaurant La Barrière Transinne ligt dicht bij de E411 Dit gebied is ideaal voor het verkennen van de Ardennen: Redu, Han-sur-Lesse, Bouillon, Bastogne, het Euro Space Center, …

Buiten een beperkte à la carte (5 voorgerechten, 5 hoofdgerechten en 5 desserts) en verschillende klassiekers kan je hier kiezen voor aantrekkelijke menu’s:

  • Lunch: (voorgerecht – hoofdgerecht of hoofdgerecht – dessert voor €23
  • Menu Barrier: 4 gangen incl. wijn voor € 55
  • Gastronomisch menu: 5 gangen voor € 55 (excl. Dranken)

Het restaurant Barrier Transinne is geopend van 12:00 tot 14:00 en 19:00-21:00 elke dag behalve maandag en is geschikt voor maximaal 70 personen.

La Barrière
Rue de la Barrière 4
6890 Transinne
+32 (0) 61 65 50 37

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *