Kort gebakken inktvis met sweet chili van Jalapeño
Aperitief hapjes, Recepten, Voorgerechten

Kort gebakken inktvis met sweet chili van Jalapeño

Print Friendly, PDF & Email

Inktvis,

Inktvis krijgt vaak woorden zoals taai en katchou toegeworpen. Maar sinds ik van twee sterrenchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman enkele tips heb gekregen om inktvis klaar te maken, is niets minder waar. Met de juiste eenvoudige tips tover je subliem gebakken inktvis op je bord.

Inktvis in de diepvries.

In Griekenland zie je vissers octopussen op de rotsen slaan. Dit doen ze om het spier- en bindweefsel te breken. Maar er is ook een eenvoudigere manier voor. Inktvis is misschien wel het enige product dat er beter van wordt als je het in de diepvries stopt. Door ze een nacht in te vriezen breekt dit weefsel ook af.

Niet alleen op vakantie,

We eten allemaal vers gebakken inktvis op vakantie in landen als Spanje en Italië. Maar veelal is deze inktvis afkomstig uit onze Noordzee. Vissers brengen steeds meer inktvis uit de Noordzee aan wal, vaak als bijvangst. Hoog tijd dus op deze lekkernij ook zelf thuis klaar te maken.

Kort gebakken inktvis met sweet chili van Jalapeño

Kort gebakken inktvis met sweet chili van Jalapeño

Nodig:

  • 3 inktvis tubes, gekuist
  • wokolie
  • peper

 

Sweet chili van Jalapeño

  • 1 Jalapeño
  • 1 handvol verse koriander
  • 1/2 dl water
  • 1/2 dl azijn
  • 30 g suiker
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl vissaus

 

Doen:

  1. Bewaar de inktvis 1 nacht in de diepvries
  2. Ontdooi de inktvis en dep deze goed droog
  3. Snij de inktvis in stukjes of ringen, bewaar tot gebruik in de koelkast
  4. Breng water, azijn en suiker aan de kook, laat dit enkele minuten inkoken
  5. Doe de Jalapeño (zonder zaadjes), knoflook, koriander, vissaus en limoensap in een maatbeker
  6. Voeg het water/azijn mengsel toe. Mix tot een gladde saus
  7. Laat de Jalapeño saus afkoelen
  8. Warm een tefal pan op met een scheutje wokolie tot ze goed heet is
  9. Bak de stukjes inktvis kort aan
  10. Serveer de kort gebakken inktvis met Jalapeño saus, werk af met enkele blaadjes koriander

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *