Hoofdgerechten

Kip Tikka masala

Print Friendly, PDF & Email

Kip Tikka Masala is een Indisch gerecht bereid met gemarineerde kipfilet, kokosmelk en garam masala kruiden. Een heerlijk stoofpotje met kip dus.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 350 gr kipfilet
  • 1/2 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 el cashewnoten, grof gehakt
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 gr rijst (Bosto – Thai Jasmin)
  • (room)

Voor de marinade

  • 1 dl yoghurt
  • 1 el garam masala (15gr)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • beetje gember
  • enkele druppels limoensap
  • 1 rode chilipeper
  • 1/2 tl paprikapoeder

Werkwijze:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade
  2. Snij de kip in plakken
  3. Meng de kip met de marinade en laat dit +- 3 uur marineren
  4. braad in een pan de mosterdzaadjes en cashewnoten, tot dat de mosterdzaadjes beginnen te springen
  5. Haal deze uit de pan en zet opzij
  6. Smelt een klontje boter in een braadpan
  7. Wrijf de marinade een beetje van de kip en bak deze kort aan langs beide kanten
  8. Haal de kip terug uit de pan ( deze hoeft nog niet gaar te zijn)
  9. Snij de rode ui en paprika in reepjes
  10. Smelt terug een klontje boter en stoof hierin de paprika en rode ui aan
  11. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze zachtjes mee aan
  12. Voeg nu de kokosmelk toe samen met de marinade van de kip
  13. Breng dit naar het kookpunt
  14. Voeg nu de stukjes kip, cashewnoten en mosterdzaadjes toe
  15. Laat dit geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen
  16. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout of garam masala kruiden
  17. Als je de smaak te sterk vind kan je een beetje room toevoegen
  18. Serveer dit gerecht met rijst

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *