Dranken & Cocktails

Je eigen duindoornbes gin maken – Wildpluk

Print Friendly, PDF & Email

Home made duindoornbes gin:

Rond mijn verjaardag in oktober gaan we altijd een weekend naar zee. Ideaal, want die periode zijn net de duindoornbessen rijp. Tja, op mijn verjaardag (vorig jaar) stond ik dus bessen te plukken. De duindoorn heeft zijn naam niet gestolen en steekt en krabt als de pest. De besjes zitten zo strak tegen de takken dat ze tussen je vingers ontploffen in plaats van zich braaf te laten plukken. Toch kon ik met een behoorlijke hoeveelheid terug naar huis wandelen. Deze besjes zijn trouwens een grote bron aan vitaminen en antioxidanten. Nu weet ik niet of deze gin diezelfde vitaminen en antioxidanten bevat. Maar je eigen duindoorbes gin maken is enorm makkelijk en super lekker.

Duindoorngin 1

Nodig:

  • 300 g duindoornbessen
  • 3 zeste van citroen
  • 10 jeneverbessen
  • 1 takje tijm
  • 2/3 fles gin

Doen:

  1. Was de bessen en laat ze goed uitlekken
  2. Kneus de bessen en voeg ze toe aan de fles gin
  3. Voeg ook de zeste van citoen, takje tijm en gekneusde jeneverbessen toe
  4. Laat dit minstens 2 maanden rusten op een donkere plek, schud om de 2 weken
  5. Zeef de gin door een fijne neteldoek of koffiefilter
  6. Pers nog een beetje sap uit de bessen en voeg dit toe aan de gin
  7. Geniet van een heerlijk frisse gin tonic

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ziet’r heerlijk uit! Als gin fan ga’k dit snel eens proberen… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *