HTK Belgian Dry Gin: Lenterolletje - Rode kool & Bloedworst
Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing, Recepten

HTK Belgian Dry Gin: Lenterolletje – Rode kool & Bloedworst

Print Friendly, PDF & Email

HTK Belgian Dry Gin

HTK Belgian Dry Gin is een Belgische premium gin, die het resultaat is van het eeuwenoude vakmanschap van de meesten-distilleerders bij Bruggeman. Een tijdje terug beslisten ze de gin-trend niet zo maar voorbij te laten gaan en creëerden ze hun eigen Gin. Ze gebruiken een specifiek distillatieproces (waar ze ons niet meer over wilden vertellen) met lange inweektijden.

HTK Gin heeft een uitstekend balans tussen onder andere jeneverbessen, koriander en citroen/sinaasappel. Voor de perfect serve volgen we de vrienden van The Belgian Gin club. Zo serveren we deze gin met de Franklin & Sons Tonic, 2 jeneverbessen (1 gekneusd), zeste van citroen en enkele zwarte peperbolletjes.

HTK Belgian Dry Gin: Lenterolletje - Rode kool & Bloedworst

Lenterolletje – Rode kool & Bloedworst

Voor deze foodpairing gaan we ook aan de slag gaan met Belgische producten. Zo maak ik een origineel en super lekker lente rolletjes met rode kool, appel en bloedworst. Hierbij komt een fris zure dressing met koriander en gember.

HTK Belgian Dry Gin: Lenterolletje - Rode kool & Bloedworst

Nodig:

  • rijstpapier (‘spring roll wrappers’)
  • rode kool
  • appel
  • bloedworst

 

Voor de dressing:

  • 2 el water
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 kl groene peper, in ringen gesneden
  • 1 el fijngesneden koriander
  • 2 el azijn
  • 1 lente ui, fijngesneden
  • 1 kl geraspte gember
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 el HTK gin

 

Doen:

  • Verwijder de vel van de bloedworst
  • Snij de bloedworst in 3 plakken van ongeveer 1/2 cm dikte
  • Bak deze krokant in de boter, laat ze nadien afkoelen
  • Snij nadien de bloedworst in reepjes van 1/2 cm
  • Snij de appel en rode kool in fijne reepjes
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen, zet even apart
  • Maak de rijstvellen vochtig met je vingers
  • Schik de rode kool en appel in het midden, aan beide kanten ong. 5 cm van de rand vrijlaten.
  • Leg daarop een reepje bloedworst
  • Vouw de randen naar binnen, rol nadien strak op
  • Bewaar de lente rolletjes tot gebruik in de koelkast

 

HTK Belgian Dry Gin: Lenterolletje - Rode kool & Bloedworst

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *