Hannah Van Ongevalle – Come take a sip with me: The last sober Samourai

METHODE: shaken          GLAS: collins          IJS: blokken

Deze alcoholvrije cocktail  is ontworpen voor een brunch die The Pharmacy gedaan heeft voor Spaanse royalty. Een gemakkelijke cocktail in bereiding maar heerlijk voor een zomerse namiddag in de tuin of aan het strand!.

Cocktail012Fotocredit ©Ann-Sophie Deldycke.

Recept:

  • 3 cl rozemarijnsiroop *
  • 3 cl citroensap
  • fijne stukjes citroengras muddlen in de shaker
  • Afvullen met Fever-Tree Elderflowertonic
  • Afwerken met een takje rozemarijn.

Recept uit het boek: “Come take a sip with me” van Hannah Van Ongevalle (The Pharmacy). Verkrijgbaar vanaf 19/09/2015

cover

* Suikersiroop: 1 l water opwarmen met 1 kg suiker tot de suiker is opgelost en dan laten afkoelen.
Variaties: Tijm, rozemarijn, dille, citroengras, vruchten, thee…
Om een siroop te maken met kruiden hak je ze eerst heel fijn en doe ze in een kommetje. Voeg dan de (warme) suikersiroop toe, bedek het met folie en zet het twaalf uur weg in de koelkast. De hoeveelheid mag je zelf bepalen, het spreekt voor zich dat hoe meer kruiden je hebt hoe sterker de smaak van je siroop is. Als je na twaalf uur afkoelen je siroop wilt gaan gebruiken, zeef die dan even voor je hem overgiet in fles. Zolang hij goed verzegeld in de koelkast wordt bewaard kun je hem zeker twee weken gebruiken (gewone suikersiroop een maand!).

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *