GinTonic Foodpairing

Gin Tonic Foodpairing – Monkey 47

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic Foodpairing
Monkey 47 – Thomas Henry tonic – Scampi met gin Aioli

Monkey 47: Of het nu in combinatie is met tonicwater of als een gincocktail, Monkey 47 is een smaak die zich leent als basis voor zowel klassieke als meer excentrieke cocktails. De 47 in de naam, vertelt u al heel wat over deze drank, namelijk dat deze 47 % alcohol bevat en dat er maar liefst 47 met de hand geplukte ingrediënten in werden verwerkt die behandeld worden met bronwater van het Zwarte Woud.

Monkey 47

Gin: Monkey 47
Tonic: Thomas Henry
Garnituur: Citroenzeste / Sinaasappelzeste
Foodpairing: Scampi met gin aioli

Recept voor 8 personen:

Ingrediënten:

Voor de scampi en marinade:

  • 24 scampi, gepeld en gekuist
  • 2 el gin
  • 2 el olijfolie
  • 8 jeneverbessen (geplet)
  • peper en zout

Voor de Aioli:

  • 60 g mayonaise
  • 1/2 tl fijngehakte knoflook
  • 5 jeneverbessen, geplet
  • 1/2 tl geraspte citroenschil
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl gin
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Meng de scampi met alle ingrediënten voor de marinade
  • Laat dit minstens een uur marineren
  • Meng alle ingrediënten voor de Aioli en laat dit ook minstens een uur op smaak komen
  • Bak de scampi en serveer met de Aili

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *