GinTonic Foodpairing, Recepten

Gin Tonic Foodpairing – Filliers Dry gin 28 “Pine Blossom” – Toast wilde paddestoelen

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic Foodpairing
Filliers Gin Pine Blossom – Fever Tree tonic – Toast wilde paddestoelen

Filliers gin Pine Blossom, De basis van deze Pine Blossom is uiteraard hun Dry Gin 28 classic, aangevuld met een distillaat van dennenbloesem. Hoe gaat dit nu praktisch in zijn werk? De handgeplukte Pinus Sylvestris (dennenbloesems) worden gedurende minimum 4 weken gemacereerd in koperen kruiken van +/-100 liter, door de alcohol die in contact komt met het koper vermijden ze de oxidatie van de kruiden. Na filtratie wordt dit gedistilleerd en wordt dit distillaat geblend met de gekende Dry Gin 28. Deze blend laten ze vervolgens enkele weken rusten zodat alle aroma’s rustig kunnen huwen.

Kwa foodpairing, Toen ik dit stukje tekst las op de fiche van The Belgian Gin Club kreeg ik het idee om deze gin te combineren met een gerecht dat ook voornamelijk uit de bossen en natuur komt.

“Naast een passie voor stoken heeft hij ook een passie voor fietsen. Tijdens een tocht in de Ardennen viel hem de typische geur van de den op, deze geur wordt door velen geassocieerd met positieve dingen. Na heel wat testen met dennenappels, zaden, schors, hars …. bleek de gedroogde dennenbloesems het gewenste resultaat op te leveren.”

In het glas: Pine Blossom Gin – Steeltje lente ui – 3 geroosterde pijnboompitten – Tijm – Tonic
Op het bord: Toast met wilde paddestoelen, lente ui, pijnboompitten

Filliers Pine

Nodig:

  • toast brood
  • lente-ui
  • wilde paddestoelen mengeling
  • olijfolie
  • enkele takjes tijm
  • pijnboompitten

Doen:

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
  2. Borstel de paddestoelen en snij deze in plakjes
  3. Snij de lente-ui in fijne reepjes, hou het wit en het groene gedeelte apart
  4. Verwijder de broodkorsten en toast het toastbrood in een pan met olijfolie
  5. Bak de champignons gaar samen met het wit van de lente-ui, kruid met peper en zout
  6. Serveer de toast met gebakken paddestoelen, werk af met enkele geroosterde pijnboompitten en groene ringen lente-ui

Wil jij ook per jaar minstens 6 kwaliteit Gins leren kennen, kijk dan snel op de website van The Belgian Gin Club

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *