Gin Tonic Foodpairing
Filliers dry gin 28 – Premium tonic – Carpaccio van gemarineerde venkel
Filliers dry gin 28: Filliers, de bekendste jeneverstokerij van ons land, brouwt buiten jenever ook verschillende soorten gin. De ‘28’ verwijst naar het aantal botanicals dat gebruikt werden. Naast de meer klassieke ingrediënten zoals de jeneverbes, koriander en citroen werd er ook gewerkt met oranjebloesems, kardemom, lavendelbloesems, gember, gentiaanwortel en angelicawortel.
Gin: Filliers dry gin 28
Garnituur: Schijfjes limoen, 3 korianderzaadjes, loof van venkel
Foodpairing: Carpaccio van gemarineerde venkel
Bord: Serax – Pascale Naessens
Carpaccio van gemarineerde venkel met veldsla en walnoten
Recept:
Ingrediënten:
- venkel
- veldsla
- walnoten
- korianderzaad
marinade:
- 1 cm geraspte gember
- 2 el olijfolie
- sap van 1 limoen
- 1 el gin
Werkwijze:
- Rooster de korianderzaadjes in een pan zonder vetstof, zet nadien apart
- Hak de walnoten grof en rooster deze ook in een pan zonder vetstof, zet apart
- Snij de venkel in dunnen plakjes en schik deze op bord
- Verdeel de marinade over de venkel
- Werk af met enkele blaadjes veldsla, loof van de venkel, walnoten en korianderzaad