Aperitief hapjes

Geroosterde kikkererwten #BeerAndNuts

Print Friendly, PDF & Email

Deze gezonde snack kwam ik tegen op de Nederlandse foodblog “Uit paulines keuken“. Sindsdien verschijnen deze krokant gebakken kikkererwten regelmatig op tafel hier. Dit is een heerlijk alternatief voor cocktailnootjes. Varieer zelf met je eigen favoriete smaken. Naar het schijnt kan je deze ook makkelijk bewaren in een afgesloten bakje, maar hier overleven ze nooit zo lang.

kikkererwten

Nodig:

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 el olijfolie
  • peper en grof zeezout
  • kruiden naar eigen smaak bv. paprika & kerriepoeder

Doen:

  1. Warm de oven op tot 190 graden
  2. Spoel de kikkererwten af
  3. Meng de olijfolie en kruiden onder de kikkererwten
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat.
  5. Rooster de kikkererwten in de oven tot deze krokant zijn, ongeveer 30 minuten
  6. Schud af en toe eens met de bakplaat zodat de kikkererwten draaien

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *