Allerlei

Geroosterde groenten met mozarella

Print Friendly, PDF & Email

Groenten die in de oven geroosterd worden behouden heel veel smaak en je hebt er bijna geen vetstof voor nodig. Dit agewerkt met een beetje tomatensaus en mozarelle bekom je een heerlijk bijgrecht

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 wortels, geschild
  • 1 rode paprika, zonder zaadlijsten
  • 1 aubergine of courgette
  • 250 gr champignons
  • 2 ui (rode)
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr geraspte mozarella
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Werkwijze:

  • Snij 1 ui en de rest van de groenten in grove stukken (1,5 cm)
  • Zet de oven op 200 graden
  • Leg 1 bakpapier op de ovenplaat
  • Verdeel de groenten over de ovenplaat en beprenkel deze met een beetje olijfolie
  • Pers er 1 teentje knoflook over uit
  • Pak een ovenschaal en giet er het blik tomatenblokjes in, pers er 1 teentje look bij uit en kruid dit met peper, zout en Italiaanse kruiden
  • Snij 1 ui in fijne blokjes en voeg ook deze toe aan de ovenschaal met tomatensaus, roer alles goed onder elkaar
  • Zet de bakplaat met groenten in een oven van 200 graden
  • Zet na een kwartier de ovenschaal met tomatensaus erbij en laat samen nog een kwartier in de oven staan
  • Haal de bakplaat en de ovenschaal uit de oven
  • Schep de groenten van de bakplaat op de tomatensaus in de ovenschotel
  • Strooi de geraspte mozarella op de groenten en werk af met een beetje oregano
  • Zet dit terug 10 minuten in de oven en zet op het einde even de grill op voor een mooi korstje

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *