GemBlue Barrel Gin - Tortilla met gerookte eend
GinTonic Foodpairing, Recepten

GemBlue Barrel Gin – Tortilla met gerookte eend

Print Friendly, PDF & Email

GemBlue Barrel Gin,

Eerder op de blog hadden we het al over GemBlue gin. Deze keer gaan we aan de slag met de Barrel aged versie. We maken ook geen klassieke gin tonic, maar serveren deze gerijpte gin met de Fever Tree Clementine & Cinnamon by Sergio Herman. Als garnituur kiezen we voor een schijfje sinaasappel.

GemBlue Barrel Gin - Tortilla met gerookte eend

De klassieke GemBlue gin wordt gerijpt in vaten van kersenhout met een infuus van jeneverbessen hout. Deze originele combinatie geeft de gin een gouden kleur en typische smaak. Dit zorgt ervoor dat er kwa serveren van deze gin enorm wat mogelijkheden zijn. Denk aan de klassieke tonic, maar ook bijvoorbeeld aan gingerbeer, vlierbloesem of deze originele combinatie met mandarijn.

GemBlue Barrel Gin - Tortilla met gerookte eend

Tortilla – Gerookte eend – Salsa mango en avocado

Voor deze foodpairing ging ik opzoek naar een hapje met veel smaak en textuur. Zo kwam ik uit bij een tortilla wrap met krokante venkel, plakjes gerookte eend en een salsa van mango en avocado. De gerookte eend zorgt hier voor een mooie samenhang met de gin.

GemBlue Barrel Gin - Tortilla met gerookte eend

Nodig:

  • mais tor­til­la wraps
  • plakjes gerookte eend
  • 1 venkel
  • radijs
  • verse koriander
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Doen:

  1. Snij de mango en avocado in blokjes
  2. Breng deze op smaak met rasp en sap van limoen
  3. Voeg een beetje olijfolie toe, kruid met peper en zout
  4. Snij de venkel flinterdun met een mandoline
  5. Breng deze op smaak met olijfolie, peper en zout
  6. Beleg de taco met de fijngesneden venkel
  7. Verdeel hier enkele plakjes gerookte eend op
  8. Werk af met de salsa, plakjes radijs en enkele blaadjes koriander

 

GemBlue Barrel Gin - Tortilla met gerookte eend

Gemblue Gin – Fingerfood – Komkommer – Mozzarella

Bij de klassieke GemBlue gin serveerde we een hapje van gebrande mini komkommer met Ardense ham, mozzarella, hazelnoot, mosterdzaad en basilicum. Een fijn smaakvol hapje dat perfect tot z’n recht komt naast deze smaakvolle Belgische gin.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *