Barbecue, Recepten

Gemarineerde kipspiezen met dipsaus van zure room, honing en limoen

Print Friendly, PDF & Email

Heerlijk sappige kipspiesjes gemarineerd met rode peper, gember, look en limoen. Deze licht pikante kip satés smaken heerlijk met een dipsaus op basis van zure room, honing en limoen.

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets (300 g)
  • spiesen

Marinade:

  • 1/2 rode peper
  • enkele takjes koriander
  • 50 ml olijfolie
  • 1 lente ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 el suiker
  • 1 el limoensap
  • peper en zout

Dipsaus:

  • 125 g zure room
  • 1/2 tl geraspte schil van limoen
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl honing
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Maak de marinade door al deze ingrediënten te mixen, verwijder de zaadjes van de rode peper voor een mildere marinade
  2. Snij de kip in blokjes en marineer deze, laat minstens 1 uur marineren in de koelkast
  3. Maak de dipsaus door de ingrediënten te mengen
  4. Steek de kippenblokjes op spiesen en bak deze gaar op de barbecue
  5. Serveer de spiesjes met de dipsaus en een stukje brood

Recept: Weber, Het grote barbecuebook

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *