GinTonic Foodpairing, Recepten, Voorgerechten

Gegrilde watermeloen – Buffelmozzarella – Zonnebloempitten – The Herbalist Gin

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic: The Herbalist Gin  – Premium tonic – zeste limoen, takje tijm (+bloemen)
Foodpairing: Gegrilde watermeloen, buffelmozzarella, geroosterde zonnebloempitten en rucola

The Herbalist Gin: Helemaal Belgisch, 100% biologisch en gestookt op traditionele wijze. Deze unieke gin is het resultaat van de samenwerking tussen meester distilleerder Filliers en Keypharm, de absolute referentie inzake medicinale planten en kruiden. Dat verklaart meteen ook de aanwezigheid van niet minder dan 50 verschillende planten en kruiden in deze premium gin.

Foodpairing: Deze Herbalist Gin is een zachte zomerse gin met uitgesproken smaak van verschillende bloemen en kruiden. Daarom combineren we deze gin met een zomers gerecht op basis van gegrilde watermeloen, buffelmozzarella, rucola en geroosterde zonnebloempitten. De zomer in je glas en op het bord.

herbalist pairing

Recept:

  • watermeloen
  • buffelmozzarella
  • rucola
  • zonnebloempitten
  • peper en grof zeezout

Doen:

  1. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof met een beetje zout
  2. Snij plakken watermeloen en steek cirkels uit
  3. Wrijf de stukken watermeloen in met olijfolie en grill deze in een hete grillpan
  4. Schik de gegrilde watermeloen op bord, kruid met peper en zout
  5. Werk af met geroosterde zonnebloempitten, stukjes mozzarella en rucola

Bord: Serax

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *