Hoofdgerechten

Gegrilde entrecote met aardappelsalade, asperges en tuinkruiden

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk stukje gegrilde entrecote met een zomerse aardappelsalade met asperges, gekookte eieren en frisse tuinkruiden

entrecote met aardappelsla

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

Ingrediënten:

  • 800 g entrecote
  • 1 kg aardappelen
  • 1/2 kg asperges
  • 2 eieren
  • mayonaise
  • peper en zout
  • tuinkruiden (oregano, basilicum, postelein, zuring….)
  • bielsook
  • 1 ui

Werkwijze:

  1. Schil de aardappelen, was ze en kook deze gaar in gezouten water
  2. Giet de aardappelen al en laat afkoelen
  3. Kook ondertussen de eieren 9 minuten
  4. Pel de ui en snij deze fijn
  5. Snij de bieslook fijn
  6. Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  7. Zet een kookpot op met koud water, snuifje zout en een klontje boter
  8. Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
  9. Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
  10. Haal de asperges uit het water en verfris ze onder koud water
  11. Snij de asperges in stukken van 2 à 3 cm en zet even apart
  12. Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes
  13. Meng enkele lepels mayonaise onder de aardappelen
  14. Voeg de ui en bieslook toe, breng op smaak met peper en zout
  15. Meng er de stukken asperges onder
  16. Plet de eieren en strooi deze over de aardappelsalade
  17. Verdeel de tuinkruiden erover
  18. Gril de entrecote en serveer deze met de aardappelsalade

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *