Gegrilde avocado - Tomaat - Burrata - Boekweit
Recepten, Voorgerechten

Gegrilde avocado – Tomaat – Burrata – Boekweit

Print Friendly, PDF & Email

Gegrilde avocado

Avocado wordt meestal in een slaatje of smoothie gebruikt. Maar ook gebakken is deze groenten overheerlijk. We serveren de gegrilde avocado met rasp van tomaat, smeuïge burrata en krokante boekweit. Een heerlijk zomers voorgerecht. Maak een dubbele portie van deze rasp van tomaat. Die kan je makkelijk gebruiken als aperitief hapje.

Rasp van tomaat,

Deze rasp van tomaat is eigenlijk dezelfde die wordt gebruikt voor bv. Pan con tomate. De alom gekende tomatenbroodjes die je op vakantie in Spanje of Italië (bruschetta) al wel eens hebt geproefd. Smeer een beetje rasp van tomaat op een getoast stukje brood dat je hebt ingesmeerd met knoflook. Gewoonweg heerlijk!

Gegrilde avocado - Tomaat - Burrata - Boekweit

Tableware: Surface by Serax

Nodig voor 4 personen:

  • 2 avocado’s
  • 1 bol burrata
  • 3 tomaten
  • 50 g boekweit
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • worcestersaus
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • verse oregano

 

Doen:

Krokante boekweit:

  1. Kook de boekweit gaar zoals op de verpakking staat
  2. Laat de boekweit goed uitlekken in een vergiet
  3. Verdeel deze daarna op een vel keukenpapier zodat de boekweit goed droog wordt
  4. Bak de boekweit gedurende 6 minuten krokant in een pan met 2 el olijfolie
  5. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden
  6. Laat afkoelen

 

Rasp van tomaat:

  1. Snij de tomaten in 4, verwijder het kroontje
  2. Rasp de tomaten over een middel grove rasp tot enkel de vel over blijft
  3. Voeg een klein teentje knoflook (geraspt) en fijngesneden oregano toe
  4. Breng de tomatenrasp op smaak met worcestersaus, peper, zout, olijfolie en azijn
  5. Bewaar in de koelkast

 

Afwerking:

  1. Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en de schil
  2. Smeer de binnenkant van de avocado in met olijfolie
  3. Grill de avocado’s aan 1 kant tot je een mooi grill patroon hebt
  4. Verdeel de rasp van tomaat onderin het bord
  5. Leg hierop de gegrilde avocado met een beetje burratta
  6. Werk af met krokante boekweit, beetje olijfolie, peper, zout en oregano

 

Gegrilde avocado - Tomaat - Burrata - Boekweit

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *