Hoofdgerechten

Gegratineerd scampi pannetje met tortelloni en asperges

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke ovenschotel met scampi, bladspinazie, asperges en tortelloni met ricotta en spinazie

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 350 gr  tortelloni met ricotta en spinazie
  • 300 gr bladspinazie (diepvries)
  • 200 ml room (Alpro soya light)
  • 22 scampi, gekuist
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1/2 glas witte wijn
  • 500 gr asperges
  • 100 gr gruyère

Werkwijze:

  1. Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  2. Snij de asperges in stukjes van 2 cm
  3. Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
  4. Doe de asperges erin en breng dit naar het kookpunt
  5. Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Haal ze uit het water en zet ze even opzij
  6. Verwarm 100 ml room en doe de bladspinazie hierbij, laat de room zachtjes inkoken
  7. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en nootmuskaat en leg de spinazie vanonder in de ovenschotel
  8. Kook ondertussen de tortelloni gaar in gezouten water en verwarm de oven tot 180 graden
  9. Smelt in de pan een klontje boter, bak hierin de scampi met de look kort aan, kruid de scampi met peper en zout
  10. Blus de pan met de witte wijn en laat dit voor de helft inkoken
  11. Voeg 100 ml room toe en breng dit goed op smaak
  12. Meng nu de pasta, asperges en de scampi met roomsaus onder elkaar
  13. Laat dit  minuten rusten zodat de pasta de roomsaus kan opnemen
  14. Giet dit boven op de spinazie
  15. Strooi er de gemalen gruyere over
  16. Zet dit nog even onder de grill in de oven voor een mooi bruin korstje

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *