Hoofdgerechten

Gebraden varkenskroontje met boontjes, tomaat en witloof

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk sappig stukje varkensvlees in zijn geheel gebraden. Vergeet dit stukje vlees zeker niet op voorhand te bestellen bij je slager of beenhouwer, want in de winkelrekken zie je dit stukje vlees niet veel liggen

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 800 gr varkenskroontje
  • 1 dl kalfsfond (Lacroix)
  • 1 dl room
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • tijm
  • 1 el graanmosterd

Groenten :

Werkwijze:

  1. Kerf het vet van het varkenskroontje kruisgewijs in
  2. Kruid het kroontje met peper, zout en tijm
  3. Smelt een klontje boter in een pas
  4. Bak hierin het varkenskroontje aan tot het mooi bruin ziet en leg het in een ovenschotel
  5. Verwarm de oven voor tot 180 graden
  6. Plaats het varkenskroontje in de oven en verlaag de temperatuur naar 150 graden
  7. Laat het kroontje 60 minuten braden in de oven
  8. Verwijder de boter uit de pan
  9. Voeg een klein nieuw klontje toe en stoof hierin de
    knoflook en de grof gesneden uit aan toe
  10. Stoof dit zachtjes aan en voeg ook de graanmosterd toe
  11. Blus de pan met de kalfsfond en laat deze even inkoken
  12. Voeg  nu de room toe aan de saus, breng aan de kook
  13. Zeef de saus, breng op smaak met peper en zout en werk eventueel nog af met een klontje boter
  14. Snij de tomaten doormidden en maak een mengsel van 2 el gemalen kaas, 1 el mosterd en 1 el paneermeel.
  15. Verdeel dit mengsel over de tomaten en plaats deze 25 minuten mee in de oven
  16. Stoof het witloof aan en maak de boontjes klaar
  17. Haal het varkensvlees uit de oven
  18. Laat dit nog 10 minuten rusten onder zilverfolie
  19. Snij het vlees in partjes en serveer met de groenten en bv. aardappelgratin

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *