Gebraden kwartel met rauwkost salade van witte bonen
Hoofdgerechten, Recepten

Gebraden kwartel met rauwkost salade van witte bonen

Print Friendly, PDF & Email

Gebraden kwartel,

Dit recept van gebraden kwartel kwam ik online tegen bij verschillende chefs, waaronder Gordon Ramsay. Hij marineert de kwartel met koriander, komijn en Pomegranate Molasses, ofwel granaatappel siroop. Ik vond deze siroop bij Delhaize. Ikzelf link kwartel eigenlijk aan het wildseizoen, maar deze vogel is het hele jaar door verkrijgbaar.

Salade van witte bonen,

Bij deze gebraden kwartel serveren we een rauwkost salade met witte bonen, radijs, komkommer en lente uitjes. Eenvoudig op smaak gebracht met olijfolie, citroensap en granaatappelpitten. Als afwerking gebruiken we croutons van naanbrood.

Gebraden kwartel met rauwkost salade van witte bonen

Nodig voor 2 personen

Gebraden kwartel

  • 4 kwartels
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 6 tl Pomegranate Molasses
  • peper en zout

 

  1. Vraag aan de poelier ontbeende kwartel, of snij ze zelf doormidden
  2. Rooster het komijnzaad en koriander zaad in een pan zonder vetstof
  3. Plet de zaden in een vijzel, voeg olijfolie, pomegranate Molasses, peper en zout toe
  4. Smeer de kwartels in met de marinade
  5. Laat 2 uur tot 1 nacht marineren

 

Salade met witte bonen,

  • 1 pot reuze witte bonen (360 g)
  • 1 bussel radijzen
  • 1 komkommer
  • 5 lente uitjes
  • 1 el fijngesneden platte peterselie
  • 1 granaatappel (pitten)
  • 1 citroen
  • 1 naanbrood

 

  1. Spoel de witte bonen, laat deze goed uitlekken
  2. Kuis de radijzen, verwijder de zaadjes van de komkommer, snij deze in blokjes
  3. Snij de lente ui in fijne ringen
  4. Meng alle rauwkost, voeg platte peterselie toe
  5. Voeg olijfolie, sap en zeste van citroen toe
  6. Breng op smaak met peper en zout
  7. Snij het naanbrood in blokjes
  8. Bak de blokjes naanbrood krokant in een pan met boter

 

Afwerking:

  1. Bak de kwartels bruin in een hete pan met boter
  2. Voeg een scheutje water toe
  3. Leg de kwartels in een ovenschotel, overgiet met het bakvocht
  4. Plaats de ovenschotel gedurende 14 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  5. Werk de salade af met pitten van granaatappel en croutons van naanbrood
  6. Serveer de gebraden kwartel met de heerlijke rauwkost salade

 

Gebraden kwartel met rauwkost salade van witte bonen

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ooh, ziet er supergaaf uit! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *