Hoofdgerechten

Gebraden kip

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk sappig gebraden kip in de oven. Het huis ruikt er de hele dag naar. Zalig toch

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 braadkip
  • 1 sjalot
  • 3 teentje knoflook
  • 1/2 citroen
  • tijm, rozemarijn
  • enkele klontjes boter
  • kippenkruiden

Werkwijze:

  • Pel de sjalot en de teentjes knoflook
  • Vul de buikholte van de kip met een klontje boter, de halve citroen, sjalot, 1 teentje knoflook en een takje tijm en rozemarijn
  • Maak langs beide kanten een inkerving tussen de billen en de filet en steek daartussen een takje tijm / rozemarijn, een teentje knoflook en een klontje boter
  • Bind de kip op met bindtouw
  • Leg de kip in een ovenschaal en voeg 1 glas water toe
  • Verdeel nog enkele klontje boter boven op de kip
  • Stooi een beetje kippenkruiden boven op de kip
  • Zet de ovenschaal 70 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Zet na 30 minuten de temperatuur op 160 graden
  • Bevochtig de kip tijdens het bakken regelmatig met het braadvocht
  • Haal de kip uit de oven en versnij hem
  • Serveer naar eigen keuze met brood, frietjes, appelmoes, ….

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Tielemans zegt:

    Heel eenvoudig en super lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *