GinTonic Foodpairing, Recepten

Elephant gin – Samosa met mosselen, ananas en avocado

Print Friendly, PDF & Email

Elephant gin – East Imperial Burma Tonic – Jeneverbes – Schijfje gember – kaneelstok

De Elephant Gin wordt sinds 2013 gemaakt net buiten Hamburg in zeer kleine batches van 600 a 700 flessen. Dit om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Een groot deel van de gebruikte kruiden zijn zeker niet alledaags, op deze manier slagen ze er in om de Afrikaanse sfeer in de fles te vangen. Hoe smaakt deze gin nu? The Belgian Gin Club. omschrijft de smaak als: “wildlife-complex”. Als ik hem proef, krijg ik een instant vakantie gevoel. Ontdek de subtiele florale, fruitige en kruidige hints in deze fantastische gin. Onderaan op de fles staat de batch naam in sierlijke kalligrafie, dit is steeds de naam van een olifant. 15% van de winst geven ze weg aan 2 organisaties die olifanten beschermen.

Samosa met mosselen, ananas en avocado

Foodpairing: Doordat deze gin mij aan vakantie doet denken, moest hierbij een zomers gerecht met enige link naar Afrika. Mosselen link ik aan de zomer, samosa aan Afrika. Om deze twee elementen perfect samen te brengen voegen we ananas en avocado toe. Hierbij serveren we een salsa met ananas, avocado, koriander en gember. Heerlijk !

Nodig:

  • brickdeeg
  • super mosselen (deze zijn makkelijker te verwerken in de samosa)
  • rijpe ananas
  • avocado
  • koriander
  • gember
  • rozemarijn – tijm
  • peper en zout
  • 2 ui
  • sinaasappel
  • limoen
  • 1ei

Doen:

  1. Was de mosselen en doe deze in een kookpot
  2. Voeg 1 grof gesneden ui, zwarte peper, tijm, 3 jeneverbessen en gember toe
  3. Kook de mosselen tot deze open zijn, laat ze afkoelen
  4. Snij de ananas en avocado in fijne bokjes
  5. Doe 3 el ananas – avocado mengsel in een kommetje apart voor de salsa
  6. Voeg bij de salsa geraspte gember, rasp van sinaasappel, nootmuskaat, fijngesneden koriander, olijfolie en limoensap toe
  7. Breng de salsa smaak met peper en zout, bewaar deze in de koelkast
  8. Haal de mosselen uit de schelp
  9. Meng voor de vulling van de samosa 1 deel mosselen met 1 deel fijngesneden ananas en avocado
  10. Voeg hier fijngesneden ui, koriander, fijngeraspte gember, tijm en rozemarijn aan toe
  11. Breng deze vulling op smaak met peper & zout
  12. Maak/vouw nu de samosa
  13. Leg de samosa op een ovenplaat met bakpapier, wrijf de samosa in met losgeklopt eigeel
  14. Bak de samosa gedurende 20 minuten op 180 graden
  15. Serveer de gebakken samosa met salsa en een heerlijke gin tonic

Elephant Gin won al meer dan 10 prijzen waaronder dit jaar nog een bekroning met dubbel goud en “Spirit of the year” op de World Spirits Award 2016. Wil jij ook per jaar minstens 6 kwaliteit gins leren kennen, kijk dan snel op de website van The Belgian Gin Club.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Ik had vanavond een interessante discussie. Is de hype van Gin voorbij of zal deze nog even blijven voort duren?

    1. kriskookt zegt:

      Hoi, Idd een interessante discussie. Ik denk dat we idd niet meer van een hype kunnen spreken. Hoewel de hype misschien voorbij is, zal gin tonic toch nog redelijk lang een populaire drank blijven.

      Ik ben we benieuwd hoe jullie discussie is afgelopen?

      1. Met de vaststelling dat we te laat zijn voor een cursus ‘Gin distilleren’ 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *