Griekse ovenschotel met gyros, krieltjes en feta
Hoofdgerechten

Eenpansgerecht met gyros

Print Friendly, PDF & Email

Dit is de eerste keer dat ik meedoe aan de maandelijkse foodblogswap. Kort samengevat krijg je een blog toegewezen waarvan je een recept moet testen en publiceren op je eigen blog. Ik kreeg de leukerecepten.nl toegewezen, en zoals de titel het al zegt kwam ik hier erg veel leuke recepten tegen. Maar mijn oog viel vooral op een eenpansgerecht met gyros en aardappelen.

Recept voor 2 personen:

 Ingrediënten:

  • 350 g varkensvlees
  • 1 el gyros kruiden
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 450 g aardappelen, geschild & gekookt
  • olijfolie

Werkwijze

  • Snij het varkensvlees in reepjes
  • Meng het varkensvlees met de gyros kruiden en olijfolie
  • Meng er nu de paprikareepjes en rode ui onder
  • Laat dit even marineren in de koelkast
  • Warm in een wok een beetje olijfolie op
  • Bak hierin de gyros aan
  • Voeg na enkele minuten de voorgekookte stukjes aardappel toe
  • Stoof nog enkele minuten mee aan
  • Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout of verse peterselie

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *