Dimsum van kalfsvlees en inktvis – Wontonsoep

Dimsum van kalfsvlees en inktvis - Wontonsoep

Dimsum van kalfsvlees en inktvis,

Dimsum, een overheerlijk Chinees hapje. Zo kent de gemiddelde Belg het toch. Maar wist je dat er meer dan 200 verschillende soorten dimsums bestaan? In deze blogpost maak ik heerlijke dimsum van kalfsvlees en inktvis. Je kan deze serveren als hapje (met een zoetzure dipsaus) of in een kruidige wontonsoep. De combinatie van kalfsvlees en inktvis klinkt misschien raar, maar is echt overheerlijk.

Wontonsoep

Voor wontonsoep zijn er heel veel verschillende recepten. Ik ga hier voor de snelle en makkelijke versie. Voor deze soep laten we het groen van lente uitjes, koriander bolletjes en steeltjes samen met gember zachtjes trekken in kalfsbouillon. Dit brengen we op smaak met sojasaus en mirin. Deze smaakvolle bouillon serveren we met de gestoomde dimsums en een beetje verse koriander.

Dimsum van kalfsvlees en inktvis - Wontonsoep

Dimsum van kalfsvlees en inktvis,

  • wontonvelletjes om te koken (te koop in de Chinese supermarkt)
  • 200 g kalfsgehakt
  • 200 g inktvistubes (diepvries)
  • sojasaus
  • 1 ei
  • 1 tl sesamolie
  • 2 lente uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • gember
  • peper en zout

 

Doen

  • Maal de inktvistubes fijn, meng deze onder het kalfsgehakt
  • Snij de lente uitjes en gember fijn, pers het teentje knoflook
  • Voeg dit toe aan de gehakt-inktvis mengeling
  • Breng de gehaktmengeling verder op smaak met peper, zout, sojasaus en sesamolie
  • Leg de wontonvelletjes open.
  • Bestrijk de zijkanten van de velletjes lichtjes met een beetje water
  • Schep in het midden ongeveer 1 tl van de gehaktvulling
  • Vouw de wonton dicht, krul de randen op
  • Leg de dimsum in een stoommandje en stoom deze ongeveer 10 minuten

 

Dimsum van kalfsvlees en inktvis - Wontonsoep

Wontonsoep:

  • 1/2 liter kalfsbouillon
  • 1 el korianderzaad
  • 10 takje koriander
  • 3 steeltjes lente ui
  • 1 cm gember
  • sojasaus
  • mirin

 

  • Breng kalfsbouillon aan de kook
  • Voeg groen van lente ui, gember en korianderzaad toe
  • Laat 30 minuten zachtjes trekken
  • Zeef de bouillon, breng op smaak met sojasaus, mirin en peper
  • Verdeel de gestoomde dimsum in de soep
  • Werk af met een beetje verse koriander

 

Bord: Surface by Sergio Herman

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *