Hoofdgerechten, Recepten

Curry met kip, pompoen, aubergine en kokos

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk en eenvoudige curry met roots uit Cambodja. Dit recept is vereenvoudigd, maar toch nog super lekker

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  •  350 gr kipfilet, blokjes
  • 200 gr pompoen, in blokjes van 1 cm
  • 1 kleine aubergine, in blokjes van 1 cm
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl sambal
  • 1 tl suiker
  • kerriepoeder
  • kippenkruiden
  • 1 kippenbouillonblokje
  • olie
 

Werkwijze:

  1. Doe de kokosmelk in een ruime pan en breng deze aan de kook.
  2. Voeg hieraan de vissaus, sambal, rasp van 1/2 limoen, suiker en een beetje kerriepoeder  aan toe
  3. Voeg ook het kippenbouillonblokje toe en houd deze massa zachtjes aan de kook
  4. Verhit ondertussen een beetje olie in een pan, bak hierin kort de pompoen blokjes aan
  5. Voeg de pompoen blokjes toe aan de kokosmelk
  6. Verhit terug een beetje olie in de ban en bak hierin kort de aubergine aan
  7. Voeg ook deze toe aan de kokosmelk
  8. Verhit voor de laatste keer een beetje olie en bak hierin de kippenblokjes (deze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn) . Kruid deze met kippenkruiden
  9. Voeg de kippenblokjes toe aan de kokosmelk en meng alles goed onder elkaar
  10. Laat dit nog 5 minuten zachtjes sudderen en serveer deze curry met rijst

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *