Hoofdgerechten, Recepten

Couscous met geroosterde groenten en gegrilde entrecote

Print Friendly, PDF & Email

Gegrilde entrecote met een heerlijke couscous salade van in de oven gegrilde paprika, rode ui en kerstomaten.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 350 gr entrecote
  • 300 gr couscous
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 gr kerstomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl harissa
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 lente ui, fijngesneden

Werkwijze:

  • Snij de paprika’s, kerstomaten en rode ui in stukje
  • Meng olijfolie, knoflook, peper en zout onder de groenten
  • Verspreid de groenten op een bakplaat en bak deze 15 minuten in een oven van 180 graden
  • Breng 300 ml water aan de kook met een snuifje zout en de harissa
  • Als het water kookt zet je het vuur uit, roer er de couscous door en plaats er 5 minuten een deksel op
  • Roer na 5 minuten de korrels couscous los, breng ze op smaak met peper en zout
  • Meng er de oven geroosterde groenten onder
  • Grill of bak de entrecote naar gelang jou bakwijze
  • Snij de entrecote in plakjes en leg deze bovenop de couscous salade
  • Werk af met de lente ui

Smakelijk !!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *