Recepten, Voorgerechten

Coniglio tonnato – Variant op Vitello Tonnato

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk variant op de klassieke Vitello Tonnato. Hier vervangen we het kalfsvlees door heerlijk sappige plakjes konijn die in de oven gegaard zijn met spek.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

Tip: Koop een geheel versneden konijn en ga met de billen aan de slag met dit recept: Ossobuco van konijn

  • konijn filets
  • 4 lapjes ontbijt spek
  • 1/2 blikje tonijn
  • mayonaise
  • 1 limoen
  • appel kappertjes
  • groen van 1 lente ui

Doen:

  1. Ontbeen de konijnfilets en kruid deze met peper
  2. Rol de filets strak op en pak ze in met het ontbijtspek
  3. Bind alles op met keukentouw zodat de filets mooi in vorm blijven
  4. Bak de filets met spek kort aan in een hete pan met een beetje boter en olie
  5. Gaar deze verder in de oven, 15 minuten op 140 graden
  6. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de koelkast
  7. Maak nu de tonijnmayonaise door de tonijn fijn te mixen met enkele lepels mayonaise
  8. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels limoensap

Afwerking

  1. Smeer de tonijnmayonaise onderaan op het bord
  2. Snij de konijn filets in plakjes en verdeel deze er bovenop
  3. Werk af met enkele kappertjes, groen van lente ui en gemalen peper

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *