Christmas punch: Clover gin - Elixir - Rode biet
Dranken & Cocktails, Recepten

Christmas punch: Clover gin – Elixir d’Anvers – Rode biet

Print Friendly, PDF & Email

Christmas punch

Champagne is altijd lekker, maar voor de feestdagen maken we toch graag een speciaal aperitief. Net zoals twee jaar geleden maken we terug een heerlijk Christmas punch. (Vorig jaar maakten we een Belgische Negroni) Het grote voordeel hiervan is dat je in één keer een grote hoeveelheid kan maken. Daarnaast is het alcohol gehalte aan de lage kant, je moet natuurlijk nog een hele avond mee. 

Deze keer kreeg ik de vraag om aan de slag te gaan met Clover gin. Clover Gin is een florale Belgische gin van de drie zussen uit Kalmthout. De gebruikte botanicals zijn onder andere: jeneverbes, klaver, lavendel, kardemom, korianderzaadjes, zwarte peper en peer. De klaver staat symbool voor de zussenband (drie klaverblaadjes), de natuur en de link met geluk (klaver brengt geluk).

In deze cocktail combineren we de florale Clover gin met de kruidenlikeur Elixir d’Anvers. Verder voegen we vers limoen en sinaasappelsap toe. Om de punch een winterse toets te geven, voegen we een beetje sap van rode biet toe. Niet te veel, zodat dit zeker niet gaat overheersen. Maar net genoeg voor een mooie balans te vinden in deze cocktail.

Nodig per persoon:

  • 20 ml Clover gin
  • 10 ml Elixir d’Anvers
  • 40 ml vers sinaasappelsap
  • 10 ml limoensap
  • 10 ml sap van rode biet
  • voldoende ijsblokjes
  • 1 schijfje sinaasappel voor de afwerking

  • Vul een cocktailglas met voldoende ijsblokjes
  • Voeg alle ingrediënten toe
  • Roer goed
  • Werk af met een schijfje sinaasappel

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *