Chai Masala koffie – Nespresso Indriya – Pure Origin

Chai Masala,

Chai betekend thee, Masala is een kruidenmengeling. Dus samen vormt Chai Masala een traditioneel pittig Indiase kruidenthee. Maar er bestaat ook een koffie versie van deze kruidige drank. Chai Masala koffie. In dit recept maken we hier een variant op met Nespresso Indriya.

Nespresso Spiced Coffee,

Voor deze koffie creatie koken we melk met verschillende Indiase kruiden zoals kardemom peulen, kaneelstok, kruidnagel, gember en zwarte peper. Deze melk vullen we aan met Nespresso Indriya from India.

Chai masala coffee - Nespresso Indriya

Nespresso – Indriya from India – Pure Origin Coffee

Indriya from India is een combinatie van de beste Arabica’s met een vleugje Robusta uit het zuiden van India. Het is een Espresso met een volle body en een specifiek karakter met kruidige toetsen. In deze koffie vinden we toetsen van specerijen als kruidnagel, peper en nootmuskaat, deze komen helemaal tot z’n recht in deze originele en wereldse koffie creatie.

Nodig voor 2 koffie’s

  • 2 Nespresso capsules – Indriya from India
  • 200 ml melk
  • 3 kardemom peulen
  • 1/2 kaneelstok
  • 1 kruidnagel
  • 1 schijfje gember
  • 2 bolletjes zwarte peper
  • 2 tl suiker

Doen:

  • Kook de melk gedurende 3 á 4 minuten met alle kruiden, specerijen en suiker
  • Zeef de melk
  • Meet 40 ml melk af in een espressokopje
  • Laat hierop 1 Nespresso cup (espresso 40 ml) doorlopen
  • Geniet van deze kruidige Indiase koffie

 

Chai masala coffee - Nespresso Indriya

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *