Recepten, Voorgerechten

Carpaccio van gegaarde konijnfilets met een tapenade van champignons

Print Friendly, PDF & Email

Een herfst bordje waar we dunne plakjes konijn serveren met een tapenade van champignons en pijnboompitten, zilveruitjes en ingelegd mosterdzaad.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

Tip: Koop een geheel versneden konijn en ga met de billen aan de slag met dit recept: Ossobuco van konijn

  • konijn filets
  • 4 lapjes ontbijt spek
  • ingelegd mosterdzaad
  • zilveruitjes
  • witte wijn azijn
  • 100 g champignons
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 el geroosterde amandelschilfers
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Doen:

Plakjes konijn:

  • Ontbeen de konijnfilets en kruid deze met peper
  • Rol de filets strak op en pak ze in met het ontbijtspek
  • Bind alles op met keukentouw zodat de filets mooi in vorm blijven
  • Bak de filets met spek kort aan in een hete pan met een beetje boter en olie
  • Gaar deze verder in de oven, 15 minuten op 140 graden
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de koelkast

Tapenade van champignons:

  • Snij de champignons in fijne blokjes (hou er 1 apart voor de afwerking)
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof, hak ze nadien fijn
  • Stoof de champignons aan in olijfolie
  • Haal de champignons uit de pan, meng met de fijngehakte pijnboompitten
  • Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels limoensap
  • Laat afkoelen

Zilveruitjes:

  • Pel de zilveruitjes en haal deze uit elkaar
  • Marineer deze met witte wijnazijn

Afwerking:

  • Snij de rollades van konijn in fijne plakjes en schik deze op bord
  • Besprenkel deze met olijfolie, kruid met peper en zout
  • Maak enkele quenelles van de tapenade en leg deze op de plakjes konijn
  • Verdeel enkele stukjes zilver ui met ingelegd mosterdzaad op het bord
  • Werk af met schilfer Parmezaanse kaas, amandelschilfers en enkele dunne plakjes rauwe champignon

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Yummie wat een lekker gerechtje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *