Recepten, Soepen

Cappuccino van pompoen – pompoenpit

Print Friendly, PDF & Email

Een feestelijk soepje,

Met de feestdagen staat onze tafel vol met lekkere hapjes. Veelal koude hapjes die ik voordien kan klaarmaken. Zo kan gezellig bij de gasten aan tafel zitten. Maar tussen die koude hapjes smaakt zo wel eens een warm soepje. Ik ben een enorme liefhebber van pompoen, daarom kies ik voor een soepje van pompoen dat we afwerken met zacht opgeklopte room en geroosterde pompoenpitten

Cappuccino van pompoen,

Ben jijzelf geen liefhebber van pompoen, vervang deze dan door knolselder, wortel of pastinaak. Bijna elke soep kan je op deze manier serveren. Enorm makkelijk, feestelijk en lekker. Smakelijk!

Nodig:

  • 1 butternut pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • kippen of groentenbouillon
  • peper en zout
  • room
  • pompoenpitten
  • kerriepoeder

Doen:

  • Kuis de ui, look en prei, snij deze fijn
  • Kuis de butternut en snij deze in blokjes
  • Smelt een klontje boter in een ruime kookpot
  • Stoof hier de ui en knoflook in aan
  • Voeg de prei en blokjes pompoen toe, laat deze even mee aanstoven
  • Voeg bouillon toe tot de groenten net onder staan
  • Breng dit aan de kook
  • Mix de soep fijn wanneer de groenten gaar zijn
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Werk de soep af met zacht opgeklopte room, geroosterde pompoenpitten en een snuifje kerriepoeder

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *