Calvados cocktails bij Vrienden van de Smaak

Calvados cocktails bij vrienden van de smaak

Vrienden van de smaak:

Een sfeervolle avond, één lange tafel op een bijzondere plek, gasten van overal en nergens en een topchef die naast je staat te koken met producten van de lokale boer. Dat is de definitie voor ‘Vrienden van de Smaak’.

Calvados cocktails bij vrienden van de smaak

Deze rondreizende culinaire belevenis kiest telkens unieke plekjes in België. Op deze buitengewone en exclusieve locaties geniet je van een ‘sharing’ viergangendiner met passie bereid door een avontuurlijke (sterren)chef. Deze keer was het de beurt aan sterrenchef Benoit Dewitte van het restaurant ‘Benoit & Bernard Dewitte’ in Zingem.

Calvados cocktails bij vrienden van de smaak

Aperitief,

Bij zo een event/diner hoort natuurlijk een heerlijk aperitief. Ik kreeg de vraag om enkele calvados cocktails te ontwikkelen en deze te serveren aan de 140 aanwezige foodies. Thuis ging ik aan de slag en creëerde 5 overheerlijke cocktails. Twee daarvan koos ik uit om te serveren tijdens deze ‘Vrienden van de Smaak’ in Kortrijk. Na een iets of wat aarzelende start met enkele foutjes in de cocktails pikten we al snel de draad weer op. 150 cocktails later kregen we heel wat positieve reacties over deze twee calvados cocktails. Hieronder vind je de recepten:


The ladies serve:

Calvados cocktails bij vrienden van de smaak

  • 40 ml Calvados
  • 10 ml Grand Marnier
  • 40 ml sap van roze pompelmoes
  • Angostura bitters (enkele druppels)
  • ijsblokjes
  • verse munt

 

  1. Vul een cocktailglas met ijsblokjes
  2. Voeg calvados, Grand Marnier en sap van roze pompelmoes toe
  3. Voeg enkele druppels angostura bitters toe
  4. Roer kort met een cocktaillepel
  5. Werk af met een blaadje munt

The gentleman serve:

Calvados cocktails bij vrienden van de smaak

Deze gentleman serve is een afleiding van ‘Penicilline’. De Penicillin cocktail is een krachtige, wereldwijd geliefde whiskycocktail die zich tot één van de meest succesvolle moderne klassiekers uit de 21e eeuw mag rekenen. De Penicillin cocktail is uitgevonden in 2005 door bartender Sam Ross in de legendarische speak easy cocktailbar Milk & Honey in New York. In deze variant vervangen we een deel van de whisky door calvados.

  • 45 ml Calvados
  • 15 ml Whisky – Johnnie Walker Double Black
  • 10 ml gembersiroop
  • 10 ml vers citroensap
  • verse gember
  • ijsblokjes

 

  1. Vul een cocktailglas met ijsblokjes
  2. Voeg alle ingrediënten toe
  3. Roer kort met een cocktaillepel
  4. Werk af met een schijfje verse gember

 

Meer over het ‘Vrienden van de Smaak’ event in Kortrijk lees je binnenkort op de blog.

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *