Aperitief hapjes

Bresaola met gerookte paling

Print Friendly, PDF & Email

Ik heb het de eerste keer gegeten in “La Muse” tijdens “Mijn Restaurant” Ik lustte zelf geen ganzenlever en geen gerookte paling. Maar dit is 1 van de lekkerste gerechten die ik ooit heb gegeten. Voor dit recept wil ik Kristof de Kroon bedanken.

Dit recept is om 8 hapjes of 4 voorgerechten van te maken

Ingrediënten:

  • 12 sneetjes bresaola
  • 2 gerookte palingfilets of 1 gerookte forelfilet
  • 10 ontpitte dadels, fijngehakt
  • 3 sinaasappelen, uitgeperst
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 100 gr fois gras (creme)
  • krulsla
  • 1 eetl. balsamicocrème
  • 1 limoen
  • 25 g suiker
  • peper en zout

Werkwijze:

Dadelcompote:

  • Stoof de stukjes sjalot aan en voeg de stukjes dadels toe. Laat alles 5 minuten sudderen.
  • Voeg de jus van versgeperste sinaasappelen toe en laat het geheel even opkoken.
  • Doe de suiker erbij en laat de compote pruttelen tot het een vasta massa is
  • Werk af met een vleugje peper, zout en limoen.
    TIP: Wees zuinig met zout, aangezien bresaola al vrij zout is.

Bresaolaroulade:

  • Rol een voldoende groot stuk huishoudfolie uit.
  • Leg de lapjes bresaola een beetje op elkaar (6 naast elkaar en 2 onder elkaar) zodat je eigenlijk een soort rechthoek krijgt
  • Smeer hierover de ganzenlever (ganzenlever op kamer temperatuur)
  • Smeer hierover de dadelcompote
  • Maak de palingfilets schoon, snij ze in lange mootjes en leg ze erop.
  • Rol de roulade op en stop hem een 20-tal minuutjes in het vriesvak.
  • Snij hem in plakjes van 0,5 cm

Serveren met een beetje frisse sla met balsamico

Variant:

  • Ja kan ook gerookte forel gebruiken ipv gerookte paling

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *