Bresaola met knolselderij en hazelnoten – Georgina Hayden

Bresaola met knolselderij en hazelnoten - Slow - Georgina Hayden

Uit het boek: Slow – Georgina Hayden,

Met de titel van het boek “Slow”, denk je misschien aan een kookboek vol slow cooking recepten. Maar niets is minder waar. In dit boek “Slow” van Georgina Hayden draait het om helemaal iets anders. In Slow vind je altijd een recept dat bij jouw stemming past. Of je nou een romige havermoutpap maakt voor het ontbijt, of een langzaam gegaard kippetje bij het diner. Als je het met liefde en aandacht maakt, smaakt alles beter!

Bresaola met knolselderij en hazelnoten - Slow - Georgina Hayden

Ontstressen, kalmeren en opladen

Georgina Hayden werkt al tien jaar samen met Jamie Oliver. Ze raakt in haar recepten precies dat waar het om draait bij lekker koken. Haar gerechten helpen ons ontstressen, kalmeren en weer op te laden. Slow draait om liefdevolle recepten die het leven vieren! Een recept dat mij onmiddellijk opviel in dit boek was dit gerecht met knolselder, bresaola en hazelnoten.

Nodig voor 4 personen:

  • 40 g hazelnoten
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 knolselder (700g)
  • 1 bosje radijzen
  • 2 tenen knoflook
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 3 ansjovis
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 3 el yoghurt
  • extra vierge olijfolie
  • 16 plakjes bresaola (90g)

 

Doen:

  1. Hak de hazelnoten grof en rooster deze in een pan zonder vetstof
  2. Snij de peterselie grof en zet weg
  3. Schil de knolselder en snij deze in zo dun mogelijke plakjes, liefst met een mandoline
  4. Leg de plakjes in een kom met ijswater
  5. Snij de radijzen grof en kneus ze in de vijzel, schep op een groot bord
  6. Pel een van de tenen knoflook en stamp deze met een snuifje zout in de vijzel tot puree
  7. Voeg ansjovis toe en roer erdoor tot het een pasta is
  8. Rasp de Parmezaanse kaas erdoor, knijp de citroen erboven uit
  9. Voeg de yoghurt en een scheutje olijfolie toe
  10. Roer alles met de stamper door elkaar, breng op smaak met peper en zout
  11. Zet de grillpan op hoog vuur. Snij de ciabatta in sneetjes van 1,5 cm
  12. Gril het brood aan beide kanten tot het mooie grillstrepen heeft
  13. Snij het andere teentje knoflook doormidden en wrijf over het gegrilde brood
  14. Besprenkel het brood met olijfolie
  15. Giet de knolselder af en maak droog met een slacentrifuge
  16. Voeg deze toe een de schaal met radijs. Schep de yoghurtdressing erover
  17. Strooi er de grof gehakte peterselie over en schep alles goed door elkaar met je handen
  18. Verdeel de knolselder op een grote schaal, leg de bresaola op de rand van de schaal
  19. Bestrooi dit met geroosterde hazelnoten
  20. Serveer met gegrilde ciabatta

 

Bresaola met knolselderij en hazelnoten - Slow - Georgina Hayden

 

Meer recepten uit kookboeken vind je hier

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *