Boury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar
Restaurant belevingen

Boury Restaurant – Tim Boury – Roeselare – Chef van het jaar

Print Friendly, PDF & Email

Boury Restaurant – The history,

Oktober 2010 openden chef Tim Boury en gastvrouw Inge Waeles, Boury Restaurant in een herenhuis langs de Diksmuidesteenweg in Roeselare. Een start die ook de culinaire gidsen niet ontging. Één jaar na de opening werd het restaurant bekroond met een eerste Michelinster. Door Gault&Millau werd Tim Boury uitgeroepen tot Jonge Topchef voor Vlaanderen in de editie 2014.

Boury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Boury 2.0,

Met al deze bekroningen werd het voor Tim en Inge tijd om plaats te maken voor extra creativiteit. Hiervoor vonden ze een prachtig pand op de grens tussen Roeselare en Rumbeke. Deze historische villa onderging met veel zorg een intensieve renovatie, begin mei 2016 opende Boury 2.0

Ruimte als voorwaarde voor creativiteit,

De lichtrijke dining room heeft een stijlvol en modern interieur. Door de grote raampartijen heb je een aangenaam zicht op het terras en de buitenkeuken van Meas Inox. Verder zijn er drie guest rooms ‘Caspium by Boury’ ondergebracht in het pand om de culinaire ervaring helemaal af te maken. In de tuin is er plaats gemaakt voor Tim zijn gekoesterde droom, een eigen kruiden- en groentetuin .

Boury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Tim en Inge studeerde beide aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij ging aan de slag in toprestaurants Comme chez Soi en Oud Sluis van Sergio Herman. Zij werkte eveneens in de keukens van Comme chez Soi en ander toppers zoals Auberge du Pêcheur en het Hof van Cleve van Peter Goossens. Bij Boury neemt Inge de rol van gastvrouw op zich. Beide worden bijgestaan door sterk en efficiënt team in zowel de keuken als de zaal.

Chef van het Jaar.

De passie voor smaak en karakter in de keuken kreeg letterlijk extra ruimte op deze nieuwe locatie. Tim kiest voor verse en seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur uit de eigen streek. Hij heeft een kookstijl waar hij het perfecte evenwicht tussen de klassieke en de vooruitstrevende keuken vind. Gerechten die barsten van finesse en creativiteit. Een kookstijl die in Gault&Millau editie 2017 werd bekroond met de hoogste titel: Tim Boury werd ‘Chef van het Jaar‘.

Boury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Onze lunch starten we op het zonnige terras met een huis aperitief (€16) op basis van Kortrijkse Mary White vodka, rabarber en bergamot. Ik koos voor de mocktail (€12) met ananas, passievrucht en dragon. De bijgeserveerde amusus zijn van topniveau die hoge verwachtingen scheppen over het vervolg van onze lunch.

Verfrissingsshot op basis van papaja

Buikspek ‘duroc d’olive’ – Thaise springrol – Crème broccoli en jalapeno – Crumble pinda cashewBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Huis gerookte zalm – Platte kaas – Boekweit crunchBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Cigarello – Hummus – TandooriBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Patatas Bravas – Salsa – AioliBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Gepofte rode biet – Eendenlever – PompoenpitBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Menu Boury

Salade oosterscheldekreeft – Remoulade – Korenaar asperge – Granité kalamansiBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Bio-asperges – Lardo – Roodbaars – LamsoorBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Burrata – Artisjok – Aubergine – AmandelBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Noordzeekrab – Courgette – Bouillabaisse – RouilleBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Doordat ikzelf geen krab lust werd er voor mij een gerecht geserveerd op basis van tarbot, kokkels en Oosterse curry. Een waardige vervanger.Boury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Holstein rund – Cevenne-ui – DragonBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Selectie hoevekaasjes ‘Van Tricht’ met zijn heerlijke garnituur (1 bordje om te delen – supp €16)Boury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Perzik – Poudre d’or – CitrusafrikaanBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Regionale aardbei – Geitenmelk – IjzerkruidBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Bij de koffieBoury Restaurant - Tim Boury - Roeselare - Chef van het jaar

Na een heerlijk aperitief en smaakvolle amuses genoten we van een top lunch binnen in het restaurant. Wij kozen voor Menu Boury (€ 108), aangevuld met kazen en aangepaste wijnen. De aangepaste wijnen werden per glas aangerekend, wat uitkwam op een € 48 voor 7 verschillende top wijnen. Voor de bob formule werden halve glaasjes geserveerd aan een iets te stevige prijs van € 39.

Praktisch:

Boury Restaurant ¦ Rumbeeksesteenweg 300 ¦ 8800 Roeselare
+32 51 62 64 62 ¦ Website ¦ Facebook ¦ Instagram ¦ Twitter

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *