Bloody mary: Tomaat – Wodka – Worcestersaus

Bloody mary: Tomaat - Wodka - Worcestersaus

Worcestersaus

Ik kreeg van Lea & Perrins worcestersaus de vraag of ik wilde meedoen aan een leuke wedstrijd waarbij er SMEG-toestellen te winnen zijn. Wat ik hiervoor moest doen? Een recept insturen waar worcestersaus onmisbaar in is. Worcestersaus is zo een flesje dat standaard in mijn koelkast staat. Veelal gebruik ik deze smaakmaker voor cocktailsaus, gehakt en soep of saus op smaak te brengen. Maar als ik aan onmisbaar denk, dan kwam deze cocktail onmiddellijk in mij op: Bloody mary

Bloody mary: Tomaat - Wodka - Worcestersaus

Bloody mary is een cocktail op basis van wodka en tomatensap, op smaak gebracht met enkele druppels worcestersaus en tabasco. Gebruik jij wel eens worcestersaus? Dan kan je natuurlijk ook meedoen met deze wedstrijd. Stuur voor 31/07 jou origineel recept in, en misschien maak je wel kans op een SMEG keukenrobot of SMEG blender.

Bloody mary: Tomaat - Wodka - Worcestersaus

Bloody mary:

  • 45 ml wodka
  • 120 ml tomatensap
  • 10 ml citroensap
  • 6 druppels Lea & Perrins Worcestersaus
  • 6 druppels tabasco
  • snuifje peper
  • snuifje selderzout
  • ijsblokjes
  • basilicum, selder of rode peper voor de afwerking

 

Doen:

  • Vul het cocktailglas met ijsblokjes.
  • Doe er de wodka, worcestersaus, tabasco, citroensap en de specerijen bij.
  • Giet er vervolgens het tomatensap bij
  • Roer goed
  • Werk af met basilicum, selder of rode peper

 

Bloody mary: Tomaat - Wodka - Worcestersaus

Oester & Bloody mary,

Combineer die twee en je hebt Bloody Mary oesters. Fris, zilt & spicy, je proeft het allemaal zodra je deze Bloody-Mary oesters eet.

  • Open de oesters. Bescherm je hand goed
  • Schep op elke oester 1 eetlepels Bloody Mary
  • Serveer de oester samen met de cocktail

 

Wat is worcestersaus?

Ik gebruik regelmatig worcestersaus, maar had eigenlijk geen flauw idee wat die saus juist is. Mister Wikipedia bracht daar verandering in. Worcestersaus is een gefermenteerde vloeistof gemaakt met moutazijn, geestrijkazijn, stroop, maissiroop, water, chilipepers, sojasaus, peper, tamarinde, ansjovis, uien, sjalotjes, kruidnagels en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt in caesarsalade, filet americain, carpaccio en jaja, in de cocktail bloody mary.

Bloody mary: Tomaat - Wodka - Worcestersaus
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *