Aperitief hapjes

Bladerdeegstengels

Print Friendly, PDF & Email

Met dit hapje kan je oneindig ver variëren, hier vind je er al enkele

Ingrediënten:

  • vierkante vellen bladerdeeg +-20 x 20cm
  • eigeel
  • prosciutto ham
  • gemalen kaas
  • sesamzaad/maanzaad
  • peper/zout
  • Italiaanse kruiden/Provensaalse kruiden
  • ….

Werkwijze:

1.

  • Smeer de vel bladerdeeg in met beetje eigeel
  • Beleg de bladerdeeg met de prosciutto ham
  • Snij de bladerdeeg in reepjes van ongeveer 0,5 cm
  • Neem de uiteinden van een reepje bladerdeeg vast in beide handen en draai in tegengestelde richting
  • Leg dit op een bakpapier op de bakplaat

2.

  • Smeer de bladerdeeg in met beetje eigeel
  • Stooi er wat gemalen kaas over
  • Rol met een deegrol de kaas vast in de bladerdeeg
  • Snij de bladerdeeg in reepjes van ongeveer 0,5 cm
  • Neem de uiteinden van een reepje bladerdeeg vast in beide handen en draai in tegengestelde richting
  • Leg dit op een bakpapier op de bakplaat

3.

  • Smeer de bladerdeeg in met eigeel
  • Bestrooi de bladerdeeg met sesamzaadjes en verschillende kruiden
  • Snij de bladerdeeg in reepjes van ongeveer 0,5 cm
  • Neem de uiteinden van een reepje bladerdeeg vast in beide handen en draai in tegengestelde richting
  • Leg dit op een bakpapier op de bakplaat

Bak deze bladerdeeg reepjes 15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *