Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Bladerdeeg gebakje met pompoen en passendale kaas

Print Friendly, PDF & Email

Bladerdeeg gebakje met pompoen

Een heerlijk bladerdeeg taartje met zachte smaken van geroosterde pompoen en heerlijk smeuïge Passendale kaas Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:

  • 4 bladerdeeg vierkantjes (+- 12 x 12 cm)
  • 300 gr pompoen
  • 100 gr Passendale kaas (blok)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 ei

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven op tot 180 graden
  2. Verwijder de schil van de pompoen, snij de pompoen in blokjes van 1 cm
  3. Verdeel de blokjes pompoen op een ovenplaat met bakpapier, besprenkel deze met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout
  4. Bak deze blokjes 15 minuten in de oven
  5. Laat deze terug even afkoelen
  6. Snij 4 vierkantjes van ongeveer 10 cm uit de bladerdeeg
  7. Snijd van de rest reepjes van ongeveer 0.5 cm breed
  8. Leg deze reepjes overlappend op de rand van de vierkant bladerdeeg, 2 hoog
  9. Snij de Passendale kaas in blokjes
  10. Verdeel de blokjes pompoen in de bladerdeeg vormpjes
  11. Verdeel hierover de stukjes kaas
  12. Klop het ei los en borstel er de randen mee in
  13. Bak dit taartje ongeveer 20 min op 180 graden

Smakelijk !!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *