Koekjes: Bis­cot­ti met pompoen en pompoenpit

Bis­cot­ti met pompoen en pomoenpit

Biscotti – Italiaanse koekjes

Bis­cot­ti of Cantuccini is een typisch Italiaans amandelkoekje afkomstig uit Toscane. Deze knapperige koekjes zijn het lekkerste op de dompelen in een tasje koffie of traditioneel in een glas Vin Santo (dessertwijn). Ikzelf ben zot van deze Italiaanse specialiteit, het koekje, de wijn en de koffie. Deze keer maken we een leuke variant op deze krokante amandelkoekjes: Bis­cot­ti met pompoen en pomoenpit.

Bis­cot­ti met pompoen en pompoenpit,

We gaan hier aan de slag met pompoenpuree en pompoenpitten. Hoewel in het traditioneel recept alleen bloem, suiker, ei en amandelen word gebruikt. Voegen we nu heel wat extra ingrediënten toe. Dit koekje vormt de mix van België en Italië. Hoewel het deeg en de ingrediënten heel nat en kleverig zijn, krijgen we toch mooi krokante koekjes als resultaat.

Bis­cot­ti met pompoen en pomoenpit

Nodig:

  • 55 g boter
  • 3/4 tl kaneel
  • 1 ei
  • 130 g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 110 g pompoenpuree
  • 60 g pompoenpitten
  • 1/2 tl zout
  • 260 g bloem

 

Doen:

  • Kneed al deze ingrediënten tot een egaal beslag
  • Dit zal heel kleverig zijn
  • Maak 2 lange worsten van het deeg, leg deze op een ovenschaal bekleed met bakpapier
  • Duw deze een beetje plat tot je de juiste vorm bekomt
    (ongeveer 2 centimeter dik en 4 centimeter breed)
  • Bak het deeg 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Snij het gebakken deeg diagonaal in plakken van 1 cm.
  • Leg de plakken met de snijzijde naar beneden op de bakplaat.
  • Verlaag ondertussen de temperatuur tot 140 graden
  • Droog de koekjes nog eens 25 minuten in de oven van 140 graden

 

Meer koekjes recepten vind je hier.

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *