Bij Jef
Restaurant belevingen

Culinaire verwennerij: Bij Jef – Hotel / Restaurant – Texel

Share This:

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant Bij Jef – Texel

Restaurant Bij Jef vinden in het dorp Den Hoorn, het zuidelijkste en grootste dorp van het Waddeneilanden Texel. Hier begon chef Jef Schuur op zijn 25ste aan zijn droom te timmeren. Voordat hij terugkeerde naar het eiland waar hij opgroeide werkte hij bij verschillende sterrenrestaurants in binnen- en buitenland.

No-nonsense en eigenzinnig

Twee kernwoorden die de keuken van Jef omschrijven. Hiernaast spelen lokale producten zoals Texels lam, Texelse kazen en vis, schaal- en schelpdieren uit de Noordzee een belangrijk onderdeel van zijn repertoire. Kortom creatieve gastronomie op basis van lokale kwaliteitsproducten.

Een stijl die ook de gastronomische gidsen niet ontging, want het restaurant is al jaren in het bezit van een Michelinster en wordt door GaultMillau gewaardeerd met 17 punten. Met de nieuwe keuken, die 4 maal zo groot is als de vorige is het team van “Bij Jef” zeker onderweg naar een tweede ster.

Food and wine,

Voor deze beleving zorgt gastvrouw en sommelier Nadine Mögling. Ze is altijd graag op zoek naar vernieuwende, eigenzinnige wijnmakers die de optimale prijs-kwaliteit leveren. Het restaurant beschikt dan ook over een uitgebreide en interessante wijnkaart. De nauwe samenwerking met haar partner Jef staat garant voor perfect matchende wijnen bij elk gerecht. Nadine werd dan ook in 2011 als eerste vrouwelijke sommelier in Nederland door GaultMillau uitgeroepen als Beste Wijn/Spijs Specialist van het jaar.

Het was chef Jef Schuur die ons stond op te wachten in de keuken met een glaasje champagne. Terwijl de keuken in volle actie bezig was, genoten wij van een vijftal amuses.

Krokante huid van Texels lam – Zilte plantjes

Oosterscheldekreeft,
Geroosterde bloemkool – gepofte quinoa – vinaigrette van wortel en limoen

Menu: Local meets Cosmopolitan

Noorzeekrab,
Karnemelk – tomaat en een reductie van schaaldieren en steranijs

Waddenzeekokkels,
Lamsvang (buikspek) – prei, crème van peterseliewortel en gepofte knolselderij

Dit was het top gerecht van de avond. Hier combineerde de chef kokkels uit de Waddenzee met een subliem stukje buikspek van lam en een goddelijke jus van gepofte knolselderij. De perfectie op bord!

Rog,
Gegaard op Basalt stenen van de dijk met ossenstaart en kruidensla

Texels zuiglam,
Gebraden kotelet met jus van steranijs

Texels zuiglam,
De nek, gepekeld en geglaceerd met gegrilde witte asperges en eigen jus

Als pre dessert werd er een citruscocktail geserveerd waar de 4 smaken zoet, zuur, bitter en zout in voor kwamen. Een originele top creatie. Een foto van dit gerecht hebben we spijtig genoeg niet.

Hierna werd er een tweede dessert op basis van appel, boerenjongens, specerijen en amandel geserveerd.

Bij de koffie,

We genoten van een uitstekend diner met de beste en lekkerste producten van Texel. Uitzonderlijk was niet enkel de food & wine pairing. Maar de chef zorgde telkens voor een brood pairing. Zo verscheen er brioche, zeezout croissant, zilt zuurdesem wit en zilt zuurdesem bruin of tafel. Allemaal huisgebakken en lauw geserveerd. Het verhaal en de beleving klopt er helemaal. Daarom is ‘Bij Jef’ ook een Must Visit als je op Texel bent. Geen zin om terug naar huis te rijden? De designkamers maken uw avontuur helemaal af.

Praktich:

Bij Jef Hotel-Restaurant ¦ Herenstraat 34 ¦ 1797 AJ Den Hoorn ¦ Texel Nederland
+31(0)222 319623 ¦ Website ¦ Facebook

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Christa zegt:

    Hallo vanuit Leeuwarden
    Net de greenbox met uw erwtensoep recept ontvangen.En ga ermee aan de slag..nog nooit zelf snert met Texel produkten gemaakt.
    En ga de uitdaging aan.
    Wij koken met een groepje van 6 voor elkaar.
    En ik ben nu aan de beurt..En hoop dat er ook nog eens een Texel recept van bruine bonensoep incl.te bestellen valt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *