Allerlei, Aperitief hapjes

Belgium Devil Salsa van zwarte bonen – mais en tomaat

Print Friendly, PDF & Email

Mais – Tomaat & Zwarte bonen van Hak

Veel meer als deze ingrediënten heb je niet nodig voor de Belgium Devil Salsa. Serveer deze salsa met tortilla chips als late night tv-snack of bij een sappig stukje kip van de barbecue. De combinatie van deze drie ingrediënten bevat enorm veel vitaminen en mineralen. Het gebruik van bonen en peulvruchten in onze voeding kunnen we dan ook alleen maar promoten.

2016 is “internationaal jaar van de boon”

Peulvruchten, in de volksmond ‘bonen’ genoemd, passen helemaal in de nieuwe manier van eten want ze zijn ook nog eens gezond en lekker.  Ze zijn een rijke voedingsbron: zitten boordevol vezels, eiwitten, vitaminen en aminozuren en zijn caloriearm. Ze bevatten heel weinig vetten en leveren zowel mineralen zoals calcium, ijzer en zink als vitamines A, D en B aan. En ze passen prima in een menu zonder vlees. Zo zijn bonen namelijk één van de gezondste en meest bijzondere producten van Moeder natuur.

Een salsa met pit, punch en crunch.

Nodig:

  • tortilla chips
  • 1 deel Mais
  • 1 deel tomaten, in blokjes zonder zaadjes
  • 1 deel zwarte bonen van Hak
  • 1 rode ui
  • fijngesneden koriander
  • limoensap
  • komijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Doen:

  • Meng de mais, tomatenblokjes, zwarte bonen en rode ui
  • Voeg koriander, limoensap en olijfolie toe
  • Breng op smaak met komijn, peper en zout

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Conny de Jager zegt:

    Hallo Kris,
    Je recept gelezen van cottage kaas maken, er is een leuk
    Fresh cheese making kit van BOSKA in de handel voor 8x een kaasje te maken..inclusief thermometer , kruiden, houten lepel,
    zout, gisttabletten, kaasdoek, en houten lepeltje.
    Je hebt zelf alleen melk en wat karnemelk nodig.
    Groetjes , Conny de Jager

    1. kriskookt zegt:

      Hoi Conny,
      Ik ken die sets, maar voor deze cottage cheese heb je helemaal niets speciaals nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *