Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing, Recepten, Voorgerechten

Gevulde camembert – rozijnentoast – venkel

Print Friendly, PDF & Email

Camembert gevuld met kruiden, salade van venkel, krokantje van rozijnenbrood en pompoenpitten

Laat je smaakpapillen verleiden door deze verrukkelijke creatie: camembert gevuld met kruiden, geserveerd met een verfrissende salade van venkel, een krokantje van rozijnenbrood en pompoenpitten. Deze combinatie van romige, hartige en knapperige texturen zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring. .

 Nodig:

  • 1 ronde Camembert
  • 3 jeneverbessen
  • venkel
  • 2 takjes tijm
  • 5 cm rozemarijn
  • nootmuskaat
  • limoen
  • peper
  • 3 kruidnagels
  • pompoenpitten
  • rozijnenbrood

Doen:

De dag voordien:

  • Snij de camembert doormidden
  • Snij het groen van de venkel, tijm en rozemarijn fijn, verdeel dit op de halve camembert
  • Plet de jeneverbessen in de vijzel, verdeel deze samen met rasp van limoen op de camembert
  • Voeg als laatste de nootmuskaat, gemalen peper en enkele druppels gin toe
  • Plaats de camembert terug op elkaar, steek er vanboven drie kruidnagels in
  • Laat deze minstens 24 u rusten in de koelkast

Serveren:

  • Snij flinterdunne plakjes van het rozijnenbrood, rooster deze krokant in de oven
  • Rooster de pompenpitten in een pan zonder vetstof, voeg een beetje grof zeezout toe
  • Snij de venkel dunne plakjes, breng deze op smaak met olijfolie, peper en zout
  • Serveer een stukje camembert met salade van venkel, krokant van rozijnenbrood en geroosterde pompoenpitten

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *