Bottega Bacur Gin – Gehaktballetjes Saltimbocca

Bottega Bacur Gin - Gehaktballetjes Saltimbocca

Bottega Bacur Gin,

Voor deze Bottega Bacur Gin gaan we naar Noordoost-Italië. In de provincie Veneto produceert familiebedrijf Bottega SpA naast deze Bacûr Gin ook wijn, limoncello en grappa. Deze Italiaanse gin wordt gebotteled in flessen van 50 cl. met een alcoholpercentage van 40%.  Net zoals het Belgische Copperhead maakt Bottega gebruik van een schitterende koperkleurige fles. Een ware ­eye-catcher!

Bottega Bacur Gin - Gehaktballetjes Saltimbocca

De botanicals van Bacûr Gin worden verzameld aan de voet van de Italiaanse Alpen, de thuishaven van de Bottega destilleerderij. De voornaamste zijn jeneverbes, citroen en salie. Het is dan ook rond Italië en salie dat we deze foodpairing opbouwen. Voor de perfect serve gaan we ook op Italiaanse tour. We kiezen voor de San Pellegrino Tonic met als garnituur jeneverbes en een blaadje salie. Gewoonweg een Italiaanse feestje op het bord en in het glas.

Gehaktballetjes Saltimbocca,

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, plakjes rauwe ham en salie. Het is deze klassieker die we verwerken tot heerlijke kalfsgehaktballetjes. Hiervoor brengen we het kalfsgehakt op smaak met verse salie en Parmaham. Deze originele ‘Saltimbocca’ gehaktballetjes serveren we met een frisse yoghurtdressing.

Bottega Bacur Gin - Gehaktballetjes Saltimbocca

Nodig:

  • 250 g kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 45 g paneermeel
  • 1 kl mosterd
  • 6 blaadjes verse salie
  • 35 g Parmaham

 

Yoghurtdressing:

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el fijngesneden koriander
  • peper en zout
  • rasp van citroen

 

Doen:

  1. Snij de Parmaham en salie fijn, voeg dit toe aan het gehakt
  2. Voeg ei, mosterd en paneermeel toe, kneed goed
  3. Breng het gehakt op smaak met peper en zout
  4. Rol kleine balletjes van ongeveer 2 cm
  5. Smelt een klontje boter in de pan.
  6. Bak hierin de balletjes langs alle kanten mooi bruin
  7. Maak ondertussen de yoghurtdressing door alle ingrediënten te mengen
  8. Serveer de gehaktballetjes ‘Saltimbocca’ met yoghurtdressing
  9. Geniet hierbij van een heerlijke Italiaanse gin tonic

 

Bottega Bacur Gin - Gehaktballetjes Saltimbocca

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *