Hoofdgerechten, Recepten

Babi pangangsaus

Print Friendly, PDF & Email

Iedereen kent deze saus van de Babi pangang bij de Chinees. Een licht pikant en zoet-zure saus.

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 400 ml rundsfond ( Lacroix)
  • 1 tl sambal
  • 1 tl gember, geraspt
  • 70 gr tomantenpuree
  • 4 el basterdsuiker
  • 1 el ketjap
  • 1 el citroensap
  • 4 el chilisaus
  • 3 el ketchup
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 el maizena
  • boter

Doen:

  • Smelt een klontje boter en stoof hierin de ui en knoflook aan
  • Voeg daarna alle ingrediënten buiten de maizena toe
  • Laat alles enkele minuten zachtjes inkoken
  • Los de maizena op in een beetje water
  • Voeg dit toe aan de saus tot je de gewenste dikte krijgt

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Carine Serlet zegt:

    Heel lekker hoor Kris!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *