Hoofdgerechten, Voorgerechten

Asperges uit de grillpan met rauwe ham en feta – Greenpan

Print Friendly, PDF & Email

Ontdek een verrukkelijke combinatie met ons recept voor asperges uit de grillpan, verrijkt met de subtiele zoute smaak van rauwe ham en de romige textuur van feta. Dit gerecht, bereid in een Greenpan, brengt de frisse smaak van seizoensasperges naar een hoger niveau, perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd. Laat je verleiden door de eenvoud en verfijning van deze heerlijke aspergeschotel.

Nodig:

  • 1/2 kg asperges
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 2 el pompoenpitten
  • 100 g feta
  • verse oregano
  • 100 g rauwe ham

Doen:

  • Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  • Zet een kookpot op met koud water, snuifje zout en een klontje boter
  • Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt.
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten).
  • Nu zijn ze gaar, haal de asperges uit het water en verfris ze onder koud water, dep ze goed droog
  • Snij de lente-uitjes op dezelfde lengte als de asperges
  • Wrijf de lente-uitjes en asperges in met olijfolie, grill deze in een hete grillpan, kruid met peper en zout
  • Zet het vuur uit
  • Werk de asperges af met rauwe ham, verkruimelde feta, verse oregano en geroosterde pompoenpitten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *